2016-01-14

Apropå granskningen av Kommunal

Jag läste (som ni säkert också gjort) Aftonbladets föredömliga granskning av fackförbundet Kommunal. Här är några saker som slår mig:
 • Varför har inte missförhållandena uppmärksammats tidigare, utan först nu när de nått helt orimliga proportioner? Varför har inte revisorerna för Kommunal reagerat? Dags för Aftonbladet att börja ställa frågor till revisorerna också!
 • Det har på ett flagrant sätt brutits mot utskänkningstillstånd. Krogen Metropol Palais torde snart bli av med sitt utskänkningstillstånd, vilket är detsamma som döden för en krog. Det lär då bli ännu större förluster. Eftersom Lyran Konferens (som driver krogen) för att undvika insyn drivs som handelsbolag faller betalningsansvaret tillbaks på Kommunal (vilket hade kunnat undvikas med ett aktiebolag som kan försättas i konkurs).
 • Kommunals kassör Anders Bergström tjänade närmare 1,5 miljoner förra året, vilket motsvarar drygt 120 000 kronor i månaden. Svinaktigt mycket pengar! Till råga på allt får de "fringe benefits" i form av privata gratisvistelser på förbundets konferensanläggning. Hur kan Kommunals lågavlönade medlemmar stå ut med att deras förbundsstyrelse tjänar så grova pengar och har sådana förmåner? Och styrelsemedlemmarna måste vara fullständigt samvetsbefriade om de går med på att tjäna så mycket jämfört med de lågavlönade de representerar. Härmed uppmanar jag Kommunals medlemmar att göra revolution!
 • Kassören lämnar nu Kommunal (men kvitterar ut ett saftigt avgångsvederlag på nästan två mille). Men hur är det med övriga styrelseledamöter? De kan knappast ha varit okunniga om alla de missförhållanden som avslöjats.
 • Tillägg: Det kommer mer! Kommunals styrelse och andra affilierade (t.ex. ledande socialdemokrater såsom utrikesminister Margot Wallström) får attraktiva lägenheter i Stockolms innerstad genom Kommunals och Byggnads fastighetsbolag Polstjärnan. Korruption på hög nivå! Jag har för mig att jag läst om detta redan för några år sedan, men ingen förändring har uppenbarligen skett sedan dess. Nu ser Byggnads också ut att bli indragna och jag gissar att det finns lika mycket korruption att redan ut där.

8 kommentarer:

 1. Häromdagen talade jag med konsumentverket om Kungälvs kommuns sophämtningsmonopols enorma timtaxa (mer än 10000sek/h för gångavstånd) men konsumentverket tar inte tag i offentliga organisationer, endast näringsidkare. Jag skall vända mig till kommunen! (Konsumentverket är utformat av vem, i syfte att?)

  Sverige är förmodligen världens mest korrupta land, korruptionen är dock institutionaliserad så den kallas officiellt något annat. Titta på förhållandet mellan skatter och offentliga avgifter vi betalar jämfört med vad vi får, så kan man få ett mått.(både offentligt och inom lagskyddade fåbolagsmarknader som bygg, fack, eller nya skrån fastställda genom diverse certifieringar understödda av lagar)


  Hur startar jag ett nytt fackförbund?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det du söker finns redan - gå med i syndikalisterna. Så decentraliserat som möjligt, och de få som är anställda tjänar typ 24 000 i månaden...

   Radera
 2. Sverige är politiskt korrupt. Gissar att det är många fackförbund som lider av liknande problem som Kommunal.
  Eftersom patriotism är förbjudet i Sverige sedan kulturmarxisterna grep makten på 70-talet, finns det inget som i grunden står emot girigheten. Hela Sverige går åt samma håll och de politiska partierna är ju praktexempel på när patriotism ersatts av strävan efter personlig vinning. Det finns tyvärr mängder av svenskar som inte förstår vad som har hänt och som fortfarande lever i Kejsarens nya kläder efter de i sin naivitet är fullständigt lurade av kulturmarxistisk press och statlig propaganda genom Svt och SR. Undersökningar visar att en stor del av svenskarna litar på Svt och SR. SvT och SR är minst opartiska och oberoende av alla stora medier samtidigt som med våra tvångspengar lögnaktig marknadsför sig som opartiska och oberoende.
  Det är ingen ide att starta ett nytt förbund om det inte grundas på patriotism och idealism om man vill att det skall hållas rent från sådana kräk som hela kommunals ledning består av. Kassören är bara ett skenoffer och har åldern inne och insamlade pengar genom luxuösa pensioner som medlemmarna betalat. Ekonoiskt tycker han nog att det är bra. Kolla gärna upp han kompenseras för ev. förlust pga av avskedet.

  SvaraRadera
 3. Det här är verkligen huvudet på spiken. Kommunal är ju bara ett exempel i raden. Fackliga, politiska och andra offentliga företrädare har ju under lång tid, decennier, skapat sig ett eget skrå med löner och förmåner långt ifrån dem de formellt företräder.
  Inget blir bättre innan det ändrats i grunden vilket innebär löner, arvoden och pensionsvillkor på samma nivå som medlemmarna. Borde dessutom införas retroaktivt.

  SvaraRadera
 4. Det luktar rosornas krig av det här. Missförhållanderna har naturligtvis varit kända länge, och Aftonbladet är dessutom en S-tidning.
  Alltså handlar det här om falangstrider i S, lite som när Juholt var på tapeten. Någon som har insiderinfo vilka frågor man slåss om och vilka falangerna är?

  SvaraRadera
 5. En annan förklaring kan vara att Aftonlögnen inser att överlevnaden kan hänga på att man börjar med journalistik..

  SvaraRadera
 6. Behöver du en LÅN OM JA Utför.
  VÄLKOMMEN Luis Carlos Finance Company är begränsad till aktiekapitalet. Vi erbjuder lån och
  finansiella tjänster av alla slag. Vår lån varierar från företag till
  personliga lån eller lång eller kort sikt villkor med god ränta
  satser (2%). Vår lån processen är mycket snabb och pålitlig med
  garantier. För mer information om våra tjänster, besök oss på vår e-post, (luiscarlosfinance@outlook.com) låt oss
  veta hur mycket lån du behöver och vill ha lånets löptid. Vi
  hoppas att höra från dig. Du kan skicka ett meddelande till e-postadressen
  Nedan.
  luiscarlosfinance@outlook.com
  OBS: all e-post ska vara fram emot: luiscarlosfinance@outlook.com tack

  SvaraRadera
 7. God dag,
  Behöver du ett lån mellan individer att hantera finansiella svårigheter och slutligen ut ur återvändsgränden som orsakas av banker för avslaget på deras krav på kredit poster? Vi erbjuder äkta lån som sträcker sig från 1000 till 100.000.000, ingen bankgaranti och till ett överkomligt ränta på 2%. Jag kan hjälpa att göra en särskild lånebeloppet du vill. Kontakta mig om du är intresserad.
  E-POST: mauricefinance@hotmail.com

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.