2012-12-15

Pascalidou om Grekland

Alexandra Pascalidou har skrivit en läsvärd artikel i Bang om läget i Grekland, särskilt med avseende på extremhögerpartiet Gyllene grynings framgångar, som jag nämnt förut.
Nazism, fascism, rasism är ingen tsunami som plötsligt väller in. Det kommer stegvis, systematiskt, smygande. Det tränger genom samhällets porer, genom små vardagliga samtal som om någon lyft locket till Pandoras ask och släppt ut allt stinkande elände.
[...]
”I Grekland pågår ett inbördeskrig” säger en av Gyllene grynings parlamentariker till BBC och nämner att det är nationalister och patrioter som han, som vill ha tillbaka det gamla Grekland, som kämpar mot illegala invandrare och anarkister. Men på deras långa listor finns flera framtida offer.
Läs nu hela artikeln för att förstå mer om vart Grekland är på väg.

14 kommentarer:

 1. Lite ironiskt att Pascalidou, som tycker globaliseringen är lösningen till allt, inte inser hur den nu konsumerar Grekland. Globaliseringen är en cancer, det ser vi nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis min tanke. EU- och globaliserings-anhängarna måste ha svårt att få ihop det just nu. Det är ju de som har skapat problemen, och nu verkar man vara förvånade över konsekvenserna.
   Jag associerar till slutscenen av mastodontfilmen "Bron över floden kwai" när översten inser vad han gjort. Bortsett från att Pascalidou nog bara har kommit halvägs i filmen i sitt tänkande.

   Radera
 2. EU är Fascism och tyvärr har Fascismen blivit norm och ngt fullt accepterat.
  I uppochnedvändavärlden belönades precis Fascismen med Nobels Fredspris.

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset. Mycket läsvärd artikel.

  SvaraRadera
 4. Destruktivt ledarskap behöver plundra en kategori i taget för att finansiera sig, så ja det lär fortsätta bli värre när fascism har börjat användas som lösning på en kraschande ekonomi.

  SvaraRadera
 5. Pascalidio är en svenskhatande kulturmarxist som kanske får uppleva något liknande i Sverige vad det lider. Det är i så fall henne väl unnt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför unnar du henne något sådant? Konfucius med flera tänkare säger "Gör intet mot andra vad du inte vill att de skall göra mot dig" i olika formuleringar.

   Radera
  2. Man behöver inte unna någon nåt ont, men man kan för all del reta sig på elitister och moralprinsessor som sitter på en moralpedestal och förargar sig över en utveckling de själva i högsta grad är ansvariga till.

   Radera
  3. Hon är en del av det etablissemang som skapat en ohållbar situation i Sverige. Som främling borde hon omfamna det svenska om hon inte vill möta motsatsen till kärlek. Men visst, skadeglädje är personlig men påföljd och hämnd kan vara en upprättelse för de drabbade samt vara "den skyldige till skräck, androm till varnagel".

   Radera
 6. Bra artikel, här är en länk.

  http://www.svtplay.se/video/49403/del-1
  Fransk dokumentär från 2012. Över hela Europa växer populistiska och främlingsfientliga rörelser. I skuggan av den ekonomiska politiken får de allt större inflytande

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kunde skrivit "I skuggan av kulturmarxisternas angrepp på de europeiska ursprungsbefolkningarnas existens och den därpå följande korruptionen och ekonomiska nedgången får de allt större inflytande.
   Man behöver inte anstränga sig mycket för att i ett historiskt perspektiv konstatera att när kulturmarxister tar makten leder det oundvikligen till en motreaktion från den anständiga delen av befolkningen. Att den reaktionen tar sig grova uttryck är i det perspektivet inget att förvånas över eftersom ilskan mot kulturmarxisternas orättfärdigheter vuxit sig stark. Överallt Västeuropa har kulturmarxisterna tagit makten och genom att på ett odemokratiskt sätt snöpa yttrandefriheten(PK) och möjligheten att försvara etniska ursprungskulturer har de bäddat för en våldsam uppgörelse. Historien upprepar sig.

   Radera
  2. Varför börja vinkla och förvränga, använde orginaltexten till länken.

   Radera
 7. Här är en annan artikel som beskriver misären i Grekland:
  http://www.sydsvenskan.se/opinion/per-t-ohlsson/nere-for-rakning-i-europa/

  Tyvärr är lösningen enligt artikelförfattaren, citat:
  "I kriser av denna magnitud existerar bara ett recept om demokratin skall klara påfrestningarna: Keynes."

  Jaha. Det som orsakade krisen ska lösa den alltså. Suck.

  Massivt deflationstryck som slutligen löses med massiv inflation anyone?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis min tanke!
   Johan L

   Radera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.