2014-04-04

Dagens absurditet: Italiens och Spaniens räntor rekordlåga

Hos Zerohedge läser jag att räntorna på italienska och spanska statsobligationer nu är rekordlåga! Räntan på femåriga spanska statsobligationer är till och med lägre än på motsvarande amerikanska!

Vi vet ju alla hur bra ekonomin är i Spanien... ingen risk för staten där...

Europeiska centralbanken har alltså "lyckats". Grattis! Vi får se hur länge det håller. Och tala om manipulerade finansmarknader...

3 kommentarer:

  1. Går det att ta en negativ position i detta? typ en lång position på säg 5 år...

    SvaraRadera
  2. Förstår inte hur du menar? " t o m lägre än de amerikanska.." och varför är det märkligt när den amerikanska statsskulden är relativt sett större än den spanska?

    SvaraRadera
  3. Det är väl inte märkligare att Spanien och Italien har låga räntor än att USA har det. Usa har betydligt sämre utveckling än dessa två europeiska länder. Det är nog bara Grekland som kan jämföras med USA om man studerar handels och budgetunderskott. Obs jämför underskottet med budgeten inte BNP då finner du att USA årligen har lika stora underskott som Irlland eller Grekland då dessa båda länder var som allra sämst. Usa fortsätter så år efter år och ingen verkar reagera....

    SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.