2014-04-02

Berglins om bankerna

Häromdagen tog Jan och Maria Berglin upp ämnet sviniga banker i sin skämtteckning. De har en del väldigt bra poänger. Läs!

Också i SvD kunde man i måndags läsa när Carolina Neurath beskrev att "du betalar för att vara bankkund".
Men det räcker inte med att tjäna på att ge noll procents ränta. Kunden ska dessutom betala för att få ha sina konton hos de flesta banker, om man nu vill kunna göra betalningar också. Avgiften varierar. Den ligger till exempel på 25 kronor per månad hos SEB och dras direkt från kontot. Medan det hos Swedbank kostar 39 kronor* att bli kund, eller så kallad nyckelkund som gör att man kan använda bankens tjänster.
Apropå det skrev jag för ett år sedan hur jag bytte bank på grund av avgifterna. Och apropå den bank jag lämnade kunde man igår läsa att Citigroup uppmanar Danske Bank att sälja av sin verksamhet i Sverige och Norge. De har enligt artikeln tappat 100 000 kunder under förra året.

2 kommentarer:

  1. Bäst är bilden nederst till höger "Completement Dingue"... *asgarv*!

    SvaraRadera
  2. Borg vill inte se en uppdelning av banker och finansbolag.
    http://t.sr.se/QFcNrD

    SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.