2014-10-26

Vår EU-kommissionär

Aftonbladet har en viktig ledarkrönika om vår EU-kommissionär Cecilia Malmström (fp) och hennes arbete med frihandelsavtalet TTIP med USA och särskilt den högst kontroversiella delen ISDS. ISDS innebär att utländska företag ska kunna stämma stater på skadestånd för att de förändrar lagstiftningen till deras nackdel!

Läs hela artikeln! Det börjar lukta riktigt konstigt om denna affär!

Dags att ställa våra EU-kommissarier EU-kommissionärer Malmström och Juncker till svars för vad de håller på med!

6 kommentarer:

 1. Tack Flute!

  Har inte fördjupat mig i TTIP, men slött tyckt att frihandel är väl bra. Uppfattat att det fanns vissa problem med TTIP men anade inte att de var så stora. ISDS verkar helt sjukt. Självklart måste en stat kunna förbjuda ämnen som det finns nog hög forskning om som anger svåra risker.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 2. Både stater och företag borde kunna avkrävas skadestånd. Om ett företag levererar ämnen som skadar är det väl de som vållat skada och skall betala. Att vara utsatt för staters godtycke är inte heller något speciellt sunt.

  SvaraRadera
 3. Har inte fördjupat mig i detta, men läst att det ska vara möjligt att stämma stater som stiftar lagar som gör att i stater verksamma företag får sämre ekonomi - typ Tyskland som lagstiftar bort kärnkraft och stäms av Vattenfall.

  Kan man alls försvara en sådan ståndpunkt med mindre än att man är mot demokrati?
  Och företag har väl alltid vågat ta risker för att tjäna pengar? Som detaljhandelsägare köper jag kanske in solkräm inför sommaren med hopp om profit - risken är att jag inte får sålt den pga dåligt väder. Räcker det inte för företag som Vattenfall att betrakta eventuella ändringar av staters lagar som något man behöver ta med i riskkalkylen? Eller gäller stämningsrätten bara vissa typer av lagändringar som nationaliserande av företag i sin helhet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är fattiga människor som vågar ta risker. Äger man miljoner lever man hellre på dem. Och en person över 30 år skulle utan tvekan känna större förtroende för vädret än för en skock politiker.

   Radera
 4. Känner samma oro för vad som pågår i den mörka korridorerna nere i Bryssel. Och S-representanten Ulvskog jamsar med, lycklig över att få njuta livet sötebrödsdagar i en internationell välbetald miljö, innan pensionen. Det är bara svenska folket som glömt bort att vi tillhör EU, utan även svenska politiker på hemmaplan. Allt färre avgörande och viktiga beslut tas i svenska riksdagen och värre ser det ut att bli. Kan inte tänka mig nåt mer bakåtsträvande att vi nu ska förhandla och godkänna TTIP och därmed skicka allt fler varor över Atlanten i båda riktningarna, förutom det minst sagt läskiga, högst kontroversiella delen ISDS.

  SvaraRadera
 5. We will walk over yor faces - because we are the political elite - Moooahahahaha!!!
  ______________Oooo__________
  _______oooO___(___)_______
  _______(___)____)__/_____
  _______\\_(_____(__/__
  ________\\_)____

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.