2015-03-08

Söndagshumor: Vilka kostnader är mest intressanta?

Inspirerad av den karta som ZeroHedge presenterade över USA:s stater har jag tillämpat samma metodik på Sverige. Det går till så att man på Google skriver "hur mycket kostar en * i Xstad", där Xstad ersätts med olika orter, och sedan ser vad man får för förslag på sökningar.

Det är väldigt tydligt vad som är mest intressant i Stockholm: bostäder!  Inget annat verkar faktiskt vara särskilt intressant i Stockholm...
I rikets näst största stad Göteborg är bostäder också överlägset mest intressanta, men där finns tydligen också ett visst intresse för vår specifikt svenska form av tobak.
I Malmö däremot ser vi en betydligt större bredd vad gäller intressena. Bostäder är här uppenbarligen inte särskilt intressanta att köpa. Däremot är det uppenbarligen intressant att skvallra om pris på kändisars bostäder. Annars noterar vi att resor, barnomsorg och nöjen fångar Malmöbornas intresse.
Går vi vidare till rikets fjärde största stad Uppsala noterar vi ett visst intresse för bostäder, men även ett starkt intresse för resor.
I Västerås tar intresset för resor helt över.
Hoppas er söndag har varit lika trevlig och solig som min!

3 kommentarer:

 1. Intressant på sitt sätt, men väldigt känsligt för hur man ställer frågan, tex "hur mycket kostar * i stockholm" ger:

  hur mycket kostar taxi i stockholm
  hur mycket kostar tunnelbana i stockholm
  hur mycket kostar dagis i stockholm
  hur mycket kostar parkering i stockholm
  hur mycket kostar månadskort i stockholm

  Alltså ingenting om tex:
  hur mycket kostar mäklare i stockholm
  hur mycket kostar hus i stockholm
  hur mycket kostar lägeheter i stockholm

  SvaraRadera
 2. He he, jag tror att det är hr Bloggarens egen historik som påverkar...

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.