2015-09-06

Brasiliens ekonomi på väg ner

Det är inte bara Kina som har problem nu bland "framväxande marknader". Även för Brasilien är det illa. Brasiliens arbetsmarknad tappar nu jobb i rasande fart.
Det senaste året har ekonomin krympt mätt med BNP.

Även i Brasilien har man haft en snabb kredittillväxt - krediter till den privata sektorn har fyrfaldigats de senaste sju åren.

Det brasilianska folket är också missnöjda med den nuvarande regeringen, som lär falla snart.

Brasilien är ett land till att hålla koll på - hur det går för dem kommer att påverka världsekonomin.

6 kommentarer:

 1. Situationen i USA är ännu värre !!!!
  USA kommer snart att kollapsa.
  USA petrol-Dollar är snart BORTA !

  EU är mycket nära KOLLAPS och total SAMMANBROTT !!!!!

  Bara Ryssland och Kina kommer att överleva.
  De har tappert befolkning och bra statsledning.

  SvaraRadera
 2. Våra mediepersonligheter säger att vi i Sverige måste bli mycket yngre för att klara tillväxten, sysselsättningen och pensionärerna, genom invandring. Brasilien har en ung befolkning men går ändå utför. Vad är det för faktorer som missas, kan det vara mer komplicerat än våra politiker, politiska tjänstemän och proffstyckare kan tänka? Om det är mer komplicerat än de kan tänka, bör de börja om som mellanstadielärare istället

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sveriges befolkning kommer snart att vara yngre än Brasiiliens.
   MUSLIMERNA ÄR PÅ VÄG TILL ERT LAND ! Och nu kommer det att handla om stora siffror. Alt är bra organiserad av USA och globalist-elita.
   JOBBoch SYSSELSÄTTNING.....ha, ha, ha...det vet jag inte ??? Men MOSKEBYGGANDET lär det bli hög fart !!!

   Radera
  2. "Vad är det för faktorer som missas?"

   Korruption, svågerpolitik, inkompetens, socialbidrag istället för jobbskapande, osv, istället för att ta itu med de strukturreformer Brasilien behöver och som det talats om i decennier utan att någon gör något: Skattereform, arbetsrättsreform och en politisk reform.

   Lula hade tur nog att kunna rida på den s.k. "Commodity Super Cycle", men när Dilma tog över var den på väg att ta slut. Dilma började då gödsla med statsmedel via BNDS och andra kanaler, men nu är pengarna slut.

   Radera
 3. Allt går enligt "Kalergiplanen"

  ”Dagens raser och kast skall falla offer åt den tilltagande övervinningen av rum, tid och fördom. Den eurasisk-negroida framtidsrasen, till det yttre lik den gammalegyptiska, skall ersätta folkens mångfald med personlighetens mångfald.
  – Paneuropa 1922 till 1966 (1966), sid 112

  http://www.nyatider.nu/forintelsen-av-europa-om-greve-kalergis-paneuropeiska-vision/

  SvaraRadera
 4. Kul att du är tillbaka efter sommaren! Alltid lika intressant att ta del av dina analyser som jag f.ö. anser vara både mer balanserade och bättre underbyggda än din kollega Cornucopias! Ser fram emot fler inlägg under hösten!

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.