2012-05-29

Schweiz negativa räntor

Dagens mest absurda nyhet torde vara att den schweiziska statsskulden nu ser ut att på sikt vara på väg att betala tillbaks sig själv tack vare negativ ränta. Marknadsräntan på tvååriga schweiziska statsobligationer hamnade idag på -0,13 procent! Investerare betalar alltså för att ha sina pengar parkerade i schweiziska statsobligationer, trots att schweizerfrancen är kopplad till euron till en kurs av minst 1,20 CHF/EUR och därmed tappar stort mot exempelvis dollarn.

Ännu värre är det på korta löptider. Idag sålde schweiziska staten statsskuldsväxlar till ett värde av 689 miljoner franc (574 miljoner euro) till en ränta på -0,62 procent!

1 kommentar:

  1. Här kan man snacka om räntegap till Spanien! Men i själva verket är Spaniens finanser inte alls dåliga - de har bara otur när de lånar!

    SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.