2012-09-05

Och ni trodde det var illa i Spanien...

Nej, det är inte illa, det är värre...

Visst är det illa i Spanien med deras problem med bankerna, där det sker en uttagsanstormning i slow motion. För att inte tala om deras höga arbetslöshet. Men ZeroHedge har just hittat något ännu värre. I Spanien alltså. Nämligen hur det ser ut med företagskonkurser, se diagrammet nedan.

4 kommentarer:

 1. Det skulle vara även vara intressant att se grafen som totalt antal konkurser månad för månad istället för konkurs tillväxt som den här visar..

  SvaraRadera
 2. Jag är ingen statistiker men vad jag ser i grafen är antalet konkurser per kvartal, inte tillväxten i antal konkurser. Men jag kan ha fel..

  Läget i Spanien är panikartat. Ovanpå de synliga tecknen på kollaps finns de som inte når media: nedläggningar av service som sjukhus, 100% ökningar av fastighetsskatten, antalet ungdomar som är ni-nis (ni estudian, ni trabajan, svenska de varken studerar eller jobbar) ökar explosionsartat, samma med antalet familjer där INGEN har en onkomst, fastighetsmarknaden som bara sjunker och sjunker och med det antalet bostadslån som är under vatten.

  Spanien är som Grekland nu fast större och värre. Too big to bail? Ja, det lär vi få reda på innan jul.

  SvaraRadera
 3. Hörde nyligen något om att antalet genomförda fastighetsaffärer (företag) uppgick till två (!) under hela juli månad i Spanien. Låter onekligen mycket oroväckande. Negativa spiraler ger lätt en självförstärkande effekt.

  SvaraRadera
 4. Spanien är inte bara too big to fail utan även too big to bail!

  Ni-ni är den spanska versionen av det som i Japan kallas NEET (Not in Employment, Education or Training).

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.