2014-09-08

Jag har tappat räkningen...

Jaha. Så kom nästa fall där en SD-politiker ertappats med grovt rasistiska kommentarer, denna gång ordföranden för SD Stockholm.

Är jag förvånad? Nej. Jag har nu tappat räkningen på alla sverigedemokrater som ertappats i rasistiska aktiviteter av olika slag.

Är det inte lika bra att SD erkänner rakt av att de är ett rasistiskt parti istället för att hålla på och hyckla med sin så kallade "nolltolerans"? Troligen skulle det inte påverka deras valresultat. Det skulle inte heller inverka på deras möjligheter att få makt i Riksdagen, då de andra partierna ändå inte vill samarbeta med dem.

23 kommentarer:

 1. För att inte tala om alla dömda och odömda vänsterpartister som utövar och förespråkar våld som politisk metod, trots partiledarens halvhjärtade avståndstagande. Men han hycklar ju om hur flådigt han bor och hans föregångare satte dottern i privatskola fast han var emot sådana, så ingen är väl förvånad över dubbelmoralen...

  SvaraRadera
 2. Glöm inte den socialdemokratiska lokalpolitiker som förra året dömdes för att ha kastat en stol på en annan kvinna på en sportbar. Senare hotade socialdemokraten den misshandlade kvinnan med att "jag ska begrava dig levande" i ett hotfullt sms.
  http://m.gp.se/nyheter/val2014/val/1.2481015-andra-lokala-politiker-som-akt-fast

  SvaraRadera
 3. Jo, det finns fall i andra partier också, men inte tillnärmelsevis lika många som i SD och framförallt inte på samma politiska nivå, t.ex. ordförande för SD Stockholm.

  SvaraRadera
 4. Att inte Expressen nappar på det här, https://docs.google.com/document/d/1xO_kruy8hgikQBZ3KYJfpjN2RNXUiP-i3HFJVz84zL8/mobilebasic

  SvaraRadera
 5. Att vissa brott ligger långt till baka i tiden har väl aldrig hindrat förut.

  SvaraRadera
 6. Vore kanske på sin plats att fundera över skillnaden mellan begrepp som rasism och rasistisk diskriminering, samt begreppet ras och dess plats i politik och samhälle. Gör läkare sig skyldiga till rasism/diskriminering för att de misstänker talassemi hos Mellanösternhärstammande men inte hos andra? Kan man tillåta indelning av månniskor i raser/folkgrupper i vissa syften men inte i andra: ska det vara OK att ha etiketter som hatbrott för vita som misshandlar bruna men inte för bruna som misshandlar vita, eller bruna som misshandlar bruna? Ska det inte vara tillåtet alls att kolla etnicitet/ras/whatever hos gärningsmän? Ska vi ha olika krav på skolelever av lika etnisk bakgrund? Osv.

  Kör vi liberal politik i ordets rätta bemärkelse får vi inga problem med detta (kanske med annat dock). Men det lär inte hända på ett bra tag, så då får vi se till att bena ut ovanstående ordentligt.

  SvaraRadera
 7. Visst ok, det är iallafall delvis ett rasistiskt parti. Finns troligen en överrepresentation av unkna åsikter om man jämför med svenska folket i stort.

  Men för oss vanliga knegare som inte har gjort bostadskariär, inte kan se fram emot en ålderdom i Spanien eller på rivieran efter att villan är såld. Vi som är beroende av en fungerande välfärd, en human och solidarisk äldre och sjukvård. Vi som inte vill se 48miljarder/4år gå till migrationsverket. Vi som inte vill se våra bostadsområden tas över av kriminella gäng som består av personer med i stort sett 100% asylinvandrarbakgrund. Vi som inte vill se våra barns skolor och undervisning förfalla till oigenkännlighet på på grund av stökiga och även rent kriminella elever med, tyvärr igen då,övervägande asylinvandrarbakgrund. Vi som vill se ordentligt kännbara och avskräckande straff, och för kriminella som återfaller i grov brottslighet riktiga livstidsstraff för att få bort dom från gator och torg. Vi som inte sitter på ett luftkonditionerat kontor och känner godheten växa inom oss i takt med det vi investerat på börsen. Vi som undrar varför 85- 90% av dom som söker asyl inte jan visa giltiga id-handlingar, vad döljer dom? Dom kommer förmodligen lite varstans ifrån, till och med från länder i Europa. Vi som tycker att den som betalat skatt under ett helt arbetsliv i Sverige går före någon från ett annat land oavsett hur synd det är om den sistnämnda. Vi som är förbannat trötta på dialogpoliser, brandhenar och det eviga tjatandet om bögar och flator.

  Vi som har dessa åsikter som dessutom är helt normala i resten av världen.
  Vi tycker det väger ganska lätt när någon blir uthängd i en skvallertidning för att ha hänvisat till en undersökning som visar att araber är våldsamma av naturen, tror dock få köper det resonemanget. Eller att någon säger att zigenare är kriminella, det sistnämnda är dessutom sant. Fråga vilken polis som helst. Dom zigenare som har ett hederligt arbete och inte är kriminella och eller bidragsförsörjda är lätträknade. Och sen ska man behöva höra dravlet om rasistiska strukturer, dom enda strukturer som har bidragit till romernas utanförskap är deras egna. Om dom vore kända som hårt arbetande och oförvitliga medborgare skulle väl företagen köa för att anställa dom, hyra ut bilar när man vet att bilen kommer tillbaka fulltankad och tvättad skulle väl inte heller vara något problem.

  Hursomhelst. Vad är alternativet!?

  Idealister som tycker att Sverige har råd med allt åt alla i hela världen. Naiva människor som tror att välfärdssamhället, med kollektivavtal och bidragsförsörjning av arbetsoförmögna kan bestå med en ohejdad invandring från tredje världen. Samt dom som nog fattar vart hän det barkar men som inte har några problem med det i sina gated communitys. Tvärt om, barnflickor och poolskötare som jobbar till underpris finns det gott om.

  Vad ska vi rösta på då? Om det fanns ett allternativ skull jag välja det.

  SvaraRadera
 8. Glömde nämna det som retar mig mest. Lögnen som hela tiden upprepas, att asylinvandrare från underutvecklade länder skulle bli lönsamma på lite sikt. Att dom inte spelar med öppna kort och berättar att det handlar om kostnader som sträcker sig långt in i framtiden. Troligen 20-50 år, eller så länge som vi mäktar med finansieringen av den generella välfärden. Vad som nu kommer först.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lönsamhetsargumentet är vederlagt av Lindbeck, Henrekson, Sanandaji m.fl. SCB visade 2002 att invandrare i snitt arbetade 27 år under livstiden, jämfört med 38 för infödda. 11 år i arbetslivet samt med högre snittlön lär betala de extrakostnader för skola och något längre livstid som infödda har. Detta var 2002 - sedan dess har det med 99% sannolikhet inte blivit bättre då fler invandrat med väsentligt sämre utbildning och demokratiskolning.

   En rejäl avreglering av arbetsmarknaden lär avhjälpa en hel del av problemen, även om inte allt löses och en del problem ev. tillkommer.

   Radera
 9. Hela invandringen ja, inklusive ingenjörer från Schweiz. Asyl invandringen nej.

  http://www.tino.us/2014/08/invandrares-inkomster-fran-arbete-och-foretagande-ar-41-procent-lagre-an-infoddas/

  http://www.tino.us/2014/06/skrona-att-invandrare-kommer-i-arbete-efter-sju-ar-efter-sju-ar-jobbar-halften/

  SvaraRadera
 10. Fast Reinfeldts farfars farfar var ju svart, så på sisådär fyra generationer går det uppenbarligen att komma långt i samhället.

  SvaraRadera
 11. Aj aj Flute, nu har du nog trampat i getingboet! Sanningen är dock att om man har den minsta gräsrotskontakt så märker man att många är idag förbannade över den misskötta invandringspolitiken. Detta är ett faktum och svårt att förklara bort med en axelryckning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan man inte vara missnöjd med invandringpolitiken utan att vara rasist? Många av SD:s företrädare verkar ha svårt med det.

   Radera
  2. Det kan man så klart. Faktum kvarstår dock, det finns bara ett parti som anmäler avvikande åsikt.

   Radera
  3. Som sagt, du har trampat i getingboet, och dessutom verkar du inte lika skärpt som vanligt. Det är ju inte SD som brukar ha problem att skilja på invandringskritik och rasism! Billström, Ahlin, Skyttedal mfl som bara vågar andas invandringskritik sablas ju ner av sina egna.

   Radera
 12. Visste inte att man hade råkat prenumerera på en vänsterextrem sajt.
  Kommer att åtgärdas omedelbart...

  SvaraRadera
 13. För övrigt och som avslutning skulle jag vilja säga att jag säkert räknas som rasist enligt den tolkning som är praxis i dag. Den tolkningen lämnar mig dock helt kall, jag bryr mig inte ett vitten, för det är kvalificerat trams.

  Det jag erkänner och som för mig är helt naturligt är att jag är främlingsfientlig eller åtminstone främlingsskeptisk.

  Jag tycker även att utvecklingen av ett land, dess kultur och samhälle. Som helt säkert är oundviklig och även önskvärd genom invandring, måste få ta tid. Man kan inte omdana ett samhälle på några årtionden utan vittgående konsekvenser.

  Jag är dessutom intolerant, intolerant mot idioter som inte fattar att den enda integrationspolitiken som har utsikter att lyckas, dessutom goda sådana. Är att inte ha en invandring som är större än att det hela liksom sköter sig själv. Integrationsministrar, instegsjobb, nystartszoner och positiv särbehandling är inte bara verkningslösa åtgärder utan också symtom på att något är fel.

  Jag är säkert kvinnohatare med, men nu orkar jag inte skriva mer på den här jobbiga iphonen.

  SvaraRadera
 14. Neutralisera riksdagens rasistiska fascister, (SD), genom att rösta på (F!)!

  Jag, en man, har redan förtidsröstat på det blivande mittenpartiet Feministiskt Initiativ.

  Tog tre blanka valssedlar och skrev: Feministiskt initiativ. Lätt som en plätt. Tjohej!

  För min del så handlar det inte bara om jämställdhet. Det handlar också om att ex-nazisten och smygrasisten, Jimmie Åkesson, ska tvingas dela utrymme i mediernas strålkastarljus med fler politiker som tycker annorlunda. Varför inte med Gudrun Schyman? Visserligen är alla de sju humana partierna för jämställdhet, men det är bara läpparnas bekännelser – jag menar, hur jädra svårt kan det vara att lagstifta fram varannan damernas i styrelserummen? Visserligen bara en symbolisk handling, men ändå en viktig sådan.

  Jag är för jämställdhet, men erkänner villigt att jag inte brinner för det; jag är inte en feminist. Däremot vill jag gärna se Schyman lägga en hand (ner) på Åkessons axel och förklara för honom att det kanske snart är dags för honom att komma ut – ja, som vad? En hermafrodit, det tredje könet, eller kanske som en ärlig rasist, likt hans vänner i Svenskarnas parti (SvP)? Jag anser att (SvP) närmast kan liknas vid ärliga sverigedemokrater: de säger vad riksdagens sverigedemokrater tänker idag och ämnar säga imorgon när/om deras retorik blir okontroversiell. Han marscherade trots allt med dessa nazister varje år mellan 2000 och 2010 i den s.k. Salemmarschen.

  "Kopplingarna till andra nazistiska och högerextrema organisationer är starka, vilket blev tydligt 2000-2010 då Salemmarschen anordnades i Stockholm.

  Under parollen "mot svenskfientlighet" marscherade Info-14, Nationaldemokraterna, Sverigedemokraterna, Nordiska förbundet, Nationalsocialistisk front (nuvarande Svenskarnas parti, SvP) och SMR (Svenska motståndsrörelsen, av SÄPO klassat 2012 som en nazistisk terrororganisation)//"

  Ääääääääää, ja just det. Fy och tvi, men inte med (F!).

  Dessa skenheliga kvasidemokrater valde att inte demonstrera på 1 maj tillsammans med Feministiskt Initiativ, ändå vill de attrahera arbetar- och kvinnoröster i riksdagsvalet. Gör man det genom att marschera tillsammans med skinnskallar? Nej, vilket är orsaken till att de slutade. De lyssnade klokt nog på sina PR-konsulter, men det innebär inte att partiet ändrat sina gener.


  Vissa tycker kanske att det inte är lönt att rösta på Feministiskt Initiativ 'för de kommer ju ändå inte över 4%-spärren', men en röst på (F!) är inte bortkastad.

  "Däremot finns det två ytterligare spärrar som är intressanta. Den första går vid 1 procent av rösterna. Om partiet når den nivån får de valsedlar upptryckta gratis av Valmyndigheten vid nästa val. Dessutom blir de distribuerade till alla vallokaler. Nästa spärr går vid 2,5 procent. Om ett parti passerar den spärren har de rätt till partistöd även om de inte kommer in i riksdagen."


  Något att tänka på. Något annat att tänka på – för partiledningen – är att ransonera de manshatande lebbarnas mikrofontid. I alla fall om de vill ha min röst i kommande val.

  SvaraRadera
  Svar
  1. OT
   Bra Croneman, äntligen någon som vågar säga ifrån. Belinda delar samma SD-värderingar som Josefsson. Såg ni inslaget där hon kritiserade zigenerskan för att hon hade skaffat tre barn trots att hon var arbetslös? Detta bara några decennier efter att vi slutat tvångssterilisera dem.

   OT2

   Det var fel att sparka Fredrik Boltes. Kungen bör ge honom en medalj. Inte Zlatan, utan den andra kungen, han med sportbilen. Jaja, de har båda två varsin (minst) sportbil, men ni vet vem jag menar – han som har svårt för att läsa. Okej, okej, de har båda två svårt för att läsa. Jag menar han som är mantalsskriven i Sverige.

   Här är youtube-länken till SD-politikern Anne Karlssons blivande slagdänga.


   Låt Ztå!

   Radera
  2. F! är ju galningar. Fast inte mig emot, så fort möjligheten ges kommer jag byta kön juridiskt, jag kommer kunna kalla mig HBTQ, dels bli flata. F!'s ideér om minst 50% kvinnor överallt kommer jag då gynnas av.

   De flesta som röstar F! säger överslätande att deras andra idéer är bra. Nå, SD är inte sämre heller, de har också några bra idéer...

   När ska folk sluta ursäkta idiotpartier?

   Radera
  3. F.ö. anser F! att man ska införa "omskolning".

   Det är en klassisk omskrivning för kommunistiska koncentrationsläger. Mao, F! är t.o.m. värre än SD. Men deras hat är ju det "goda hatet"...

   Radera
  4. MP har fortfarande en massa idiotiförslag för sig, F! är jämförelsevis ännu mer galna, ja.

   Men att ett parti kan hosta fram ett par vettiga förslag försvarar inte all idioti.

   F!MP-Vänstern är samtliga kommunistpartier, F! gömmer det bara bakom feministisk retorik, MP gömmer det bakom miljöretorik...

   Finns öht inget positivt alls med dessa partier.

   Radera
 15. F!s feminism står för tortyr och mobbing.

  Nr 8 på deras riksdagslista har torterat sin dotter.

  F!s ungdomsförbund mobbade en transsexuell till självmord.

  Men det är klart, omskolningslägren är inte byggda än...

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.