2016-06-24

"Det finns inget militärt hot från Ryssland"


https://jakubmarian.com/wp-content/uploads/2016/06/military-expenditures-gdp.jpg

23 kommentarer:

 1. Har vi inte missat ett land i sammanhanget? :) Som är själva orsaken..
  http://jinge.se/wp-content/uploads/USA-omringning1.jpg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att USA också är "dåligt" gör inte Ryssland bättre.

   P.S. Jag hade redan förberett detta svar, eftersom jag förväntade mig minst en kommentar som din.

   Radera
  2. Jo det gör det faktiskt. Det är inte Ryssland som är vid USA:s gärns och flyger omkring och åker båt.. utan tvärt om. Vad hade USA:s reaktion varit om Ryssland börjat etablera baser i Mexico och Canada osv?

   Radera
  3. Det gör fortfarande inte Ryssland bättre än de är. Ryssland flyger kanske vid USA:s gräns, men däremot mycket nära gränserna för en massa länder i Europa.

   Radera
  4. Haha.. de är ju vid sitt eget territorium för fan.. Det är ju en jäkla skillnad och flyga iväg över halva planeten och trakassera nån vid deras gräns jfr och bevaka sitt eget territorium när det kommer militär utifrån.. Du måste ju kunna se att det inte finns nån obejtivitet överhuvudtaget i det som media presenterar för dig..

   Radera
 2. Läste nyss på en annan blogg att många bara läser rubriken och regerar men HMG tittad också på bilden innan hans väntade reaktion kom.

  Nu faller oljan också så kanske pressen på diktator Putte ger olämpligt beteende. Hörde nyss lågtflygande jet in mot city och det ger en lite obehaglig känsla. Men eftersom ingen smäll hördes var det förmodligen en uppvisning. Ett budskap till oss 08:or att det finns ett försvar även på midsommarafton.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe.. av nån anledning verkar det alltid vara folk i storstäderna som köper elitens mediapropaganda mest av alla :) Det här är inte den enda frågan.

   Radera
 3. Hög försvarsbudget betyder inte per automatik militärt hot. Dessutom håller jag med om att tidigare kommentar att USA:s budget är viktig i sammanhanget. Speciellt eftersom Ryssarnas försvarskostnader är en direkt konsekvens av NATOS agerande i närområdet.

  SvaraRadera
 4. Rysslands höga procent är väl bara ett rimligt svar på vad alla natoländer backas upp av? USA/NATO lägger ut i det närmaste lika mycket som resten av världen tillsammans.
  Både Ryssland och USA är tråkiga aggressiva makter, jag tycker inte man ska demonisera den ena utan att nämna den andra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, man kan absolut nämna den ena utan att nämna den andra. Nästa gång kanske jag nämner USA istället - kommer du att reagera då också?

   Radera
  2. Av någan anländning hade du ALDRIG kritiserat USA/NATO/ISRAEL på den sätt du kritiserar RYSSLAND !

   Radera
  3. 75: Var finns kritiken mot Ryssland i detta inlägg? Det är bara en kartbild över hur verkligheten ser ut. Sen får man tolka den som man vill.

   Radera
  4. Eftersom nästan alla europeiska länder är med i NATO så BILDEN ÄR MISVISANDE och PROPAGANDISK utan att på den finns alla NATO medlemar inklusive USA, KANADA, AUSTRALIEN...

   Radera
 5. USA har etablerat den så kallade ISLAMISKA STATEN i Syrien, Irak, Lybien och på Balkan.
  Både USA och s.k. ISLAMISKA STATEN (led av USA) ÄR DEN STÖRSTA HOTET MOT EUROPEISKA LÄNDER.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kommer med ett sensationellt påstående. Då måste det underbyggas med trovärdiga källor för att tas på allvar. Det räcker inte med "sunda förnuftet".

   Radera
  2. På kartbilden fattas Donetska Folkrepubliken och Luganska Folkrepubliken, de är ej längre del av Ukraina.
   Fint att Krimhalvön är målad i samma färg som moderlandet Ryssland.....

   Radera
  3. flute:
   USA har ju stöttat Al Qaeda från början.. ISIS har uppstått ur dem.
   Sen har man valt att kalla vissa för moderata rebeller när de råkar gå västs ärenden.

   Hillary:
   https://www.youtube.com/watch?v=Dqn0bm4E9yw

   Radera
  4. Putin gör en bra sammanfattning här :)

   https://youtu.be/OQuceU3x2Ww?t=1m40s

   Radera
 6. Flute testar bara Cornus inlägg idag eller så är det tvärtom. Ganska intressant att det kom in 20 svar så snabbt.

  Det är lite som svenskar och medborgare i USA vuxit upp med korta slagkraftiga meningar (rubriken) att de är stora demokratiska samhällen samtidigt som de exporterar vapen till diktaturer som är den långa texten ;-)

  SvaraRadera
 7. Flute testar bara Cornus inlägg idag eller så är det tvärtom. Ganska intressant att det kom in 20 svar så snabbt.

  Det är lite som svenskar och medborgare i USA vuxit upp med korta slagkraftiga meningar (rubriken) att de är stora demokratiska samhällen samtidigt som de exporterar vapen till diktaturer som är den långa texten ;-)

  SvaraRadera
 8. Flute blir lite förvånad att du enbart publicerar enbart denna graf som givetvis inte är felaktig.(Enbart förminskar problematiken och späder på det historiska rysshotet) Men varför inte balanserar du inte ditt budskap med att jmf USA kontra Ryssland eller varför inte USA/Nato kontra Ryssland. Sen kan man ju se hur stor andel av statsbudgeten som avsätts till militären i USA resp i Ryssland. Eller varför inte titta på vad de olika blocken USA/Nato kontra Ryssland satsat de senaste 10-15 åren på upprustning! Då blir bilden något mer nyanserad och driver inte på rysskräcken. Och framför allt förstår man att Ryssland känner sig inringade och hotade. Tycker det är intressant att Tysklands utrikesminister och anser att USA/Nato uppträder hotfullt mot Ryssland och borde samtala i stället för att hota! Vill oxå flagga för ett samtal i podcast mellan Orlov och Martensen om bl a risken för ett kärnvapenkrig mellan Ryssland och USA/Nato. En konflikt som aldrig USA kan vinna utan kommer att bli den stora förloraren enligt Orlov!
  Ryska folket håller redan på att förbereda sig för det värsta!https://www.youtube.com/watch?v=95ODlPasjCM&feature=youtu.be

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.