2016-07-08

Spännande val 2016 - uppdatering

I maj skrev jag om några av de spännande val och folkomröstningar som skulle hållas i år. Nu kan vi bocka av de två första och även tillföra två på listan.
 • 23 juni: Storbritannien röstade i folkomröstningen ja till Brexit, alltså brittiskt utträde ur EU.
 • 26 juni: Spanien lyckades inte heller vid nyvalet få ihop ett parlament som kan bilda en majoritetsregering. Regeringsbildningsförsök pågår, men stor risk att det blir nytt nyval.
 • 2 oktober: Eftersom Österrikes presidentval i maj underkändes av konstitutionsdomstolen kommer en ny andra omgång av presidentvalet att hållas. Särskilt spännande eftersom det finns risk att EU-kritiska FPÖ:s kandidat vinner. Resultatet i förra omgången blev 50,3% mot 49,7% och det behövs ingen stor opinionssvängning för att FPÖ:s kandidat ska vinna.
 • Oktober: Italiens premiärminister Renzi har utlyst en folkomröstning i oktober (exakt datum ännu ej bestämt) om förslaget till ändring av konstitutionen. Han har också sagt att han kommer att avgå om det blir ett nej. Folkomröstningen kan därmed komma att bli som ett folkligt misstroendevotum mot premiärministern. Särskilt om Italien drabbas av en bankkris under tiden kan det folkliga missnöjet bli kraftigt. Nej-sidan leder för övrigt redan med knapp marginal i opinionsundersökningarna. Intressant i sammanhanget är att flera opinionsundersökningar nyligen pekat på att etablissemangs- och EU-kritiska Movimento Cinque Stelle (M5S) som största parti i Italien med knapp ledning över Renzis PD. Detta är en klar ökning jämfört med januari då PD var sex procentenheter större än M5S.
 • 8 november: USA väljer troligen Donald Trump till president. Som jag ser det har varken Clinton eller Sanders en chans mot Trump, då de representerar etablissemanget och missnöjesröstningen kommer att avgöra.

Vad gäller Brexit ska man för övrigt komma ihåg att det endast var en rådgörande folkomröstning. Nu måste först en ny statsminister utses i Storbritannien, som därefter kan föreslå Brexit för parlamentet, som därefter ska rösta ja till det. Inget är alltså klart ännu.

8 kommentarer:

 1. Risk för FPÖ-seger..... Möjlighet, chans ser jag som bättre ord. Hoppas verkligen inte fuskarna vinner när/om rösterna räknas av ärliga människor.
  Den korrupta, globalistiska, krigshetsande och kulturmarxistiska eliten gör nu för att slippa genomföra folkets vilja i Storbritannien. Skrämsel och lögner är som vanligt deras melodi. Hoppas vid gud att England går ur och att EU-projektet dör en snabb död. I stället för diktat från den kulturmarxistiska odemokratiska parasiteliten kan vi samarbeta istället. Norden bör gå före och göra gemensam sak i förhandlingar med först Tyskland, Holland, Storbritannien, Estland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många inte vet att österrikiska liberaler har tillåtit att Wien förvandlades till Al Quaedas finanscentrum för Balkan.
   Salafistiska enklaver i den muslimska delen av Bosnien samt. bland albanska muslimer finansieras just från Wien. (Pengarna kommer till Wien från Saudiarabien ich Katar). Om deta har pratat blivande president Herr Norbert Hofer när han nyligen besökte BosnienSerbiska Republiken (Herr Hoffer är mycket populärt i Serbiska delen av Bosnien och massor av serber som jobbar i Österrike röstar alltid för FPÖ).
   -I den muslimska delen av Bosnien förs dock kampanj för att muslimerna som bor i Österrike skall rösta för Von Balen.

   Men ännu mera är spännande givetvis läget i Italien. Om bankerna imploderar så kommer att skapas "revolutionärt läge" i Italien med makt att begrava EMU projektet och EUROZONEN i helhet.

   Radera
  2. Vad är "kulturmarxistisk"?

   Radera
  3. Jag ger dig ett utmärkt exampel : kommer du ihåg den grodliknande varelse (Jose Manuel Barroso).

   Radera
  4. Jag vill inte ha ett exempel, jag vill ha en definition.

   Radera
 2. Har du tappat förmågan att googla? Förstår man inte vissa ord bör man ta reda på det själv och inte förvänta sig att andra ska förklara det för en.

  SvaraRadera
 3. Det är ett ord nyligen påhittat av XXX och består av två ord som han tycker illa om. Dylika ord hittas oftast på av små barn. Ordet används sedan oftast om odefinierade personer eller låtsaskompisar man just blivit sur på. Om Barosso avses vara kulturperson eller marxist eller både och spelar ingen roll eftersom SC tycker han är grodlik.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 4. OK, jag har googlat "kulturmarxism". Det är ett skällsord med rasistisk (antijudisk) färgning. https://sv.wikipedia.org/wiki/Kulturmarxism
  Kommentarer som använder detta begrepp kommer därför hädanefter att raderas.

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.