2010-12-06

Wikileaks kanske har nåt...

Förra veckan skrev jag att Wikileaks kan bli intressant den dag de börjar släppa de bankdokument de tydligen sitter på. Om det nu aktuella informationssläppet skrev jag att "Det senaste avslöjandet från Wikileaks innehöll i mitt tycke inget särskilt sensationellt, utan gav bara bekräftelse på saker man redan förstått." Fast där har jag ändrat åsikt.

Nu ser jag tecken som jag anser tyder på att Wikileaks ändå har intressanta saker på gång, eller kanske till och med sensationella eller "farliga" uppgifter. Wikileaks motarbetas nu nämligen mycket aktivt. De har råkat ut för Denial-of-service-attacker, de har fått sin DNS nerstängd (även om man fortfarande kan komma åt dem via ip-adressen), PayPal har stoppat donationer till Wikileaks och grundaren Julian Assanges schweiziska bankkonto har stängts. Allt detta är knappast någon slump. Alla dokument i denna omgång släpps ju inte på en gång, utan Wikileaks släpper lite nytt efterhand, så vi kan förvänta oss fler avslöjanden framöver.

Vid det här laget har säkerligen USA:s myndigheter analyserat vilka dokument det kan röra sig om som kommer att släppas. Och attackerna mot Wikileaks tyder på att de nog har ansett att vissa av dessa dokument är alltför intressanta för att få släppas. Redan idag anser en USA-diplomat att USA:s diplomatiska anseende har lidit skada. Värre är väl det som hänt idag, nämligen att Wikileaks släppt listor på viktig infrastruktur. Här börjar det bli allvar. Men jag gissar att Wikileaks sparat några av de "gôttaste" dokumenten till sist.

Wikileaks verkar ha gått över gränsen denna gång (enligt USA alltså) och det kan bli ett intressant "krig mot cyberterrorism" på Internet.

[Andra bloggar om , , , ]

18 kommentarer:

 1. Varför släpper inte Assange uppgiften om att USA leds av en pajsare med stulet socialförsäkringsnummer?

  SvaraRadera
 2. Morgan Tzvangirai2010-12-06 19:36

  Själv undrar jag om inte Assange inte är en av "De". Känns som att de vill framskapa nåt sorts kaos, inget mig emot, men ibland blir man misstänksam.

  Vi får väl hoppas att de nämna dokumenten är tillräckligt rörande för att väcka börsen ur sin törnrosa sömn.

  "Buy now", "Running out of land", "Be priced out - forever" och "This time is different".

  Nä, det är dags för en rejäl urblåsning.

  SvaraRadera
 3. Världens islamister har med hjälp av Wikileaks nu möjligheten att ordna KAOS i den värld vi lever i - kommande sabotage eller terrorakter blir rena rama barnleken för dessa muslimska galningar!

  Klaga då inte på CIA, M5, MOSSAD, SÖPO eller andras oförmåga att hindra dessa terrorhandlingar/dåd!

  SvaraRadera
 4. Ja, jag har tänkt som du, Morgan, angående Assange. Han verkar vara en skärpt person. Om han verkligen vore intresserad av att offentliggöra obekväma sanningar skulle han väl bomba på med de riktigt obekväma, som att USA leds av ett brottssyndikat med en misstänkt illegal invandrare som frontperson. Eller vad tror du?

  SvaraRadera
 5. Så har bloggen kapats av rabiata sd:are igen då... suck. Finns andra bloggar som ni kan "berika".

  SvaraRadera
 6. Morgan Tzvangirai2010-12-06 20:04

  Troligtvis är det nog en av "De". Tänker mig då att hur han skulle ha kunnat komma åt dessa vansinnigt hemliga dokument utan att bli tagen.

  Däremot svartmålar de honom ganska duktigt genom att anklaga han för våldtäkt och liknande. Kan vara duktig retorik/psykologi från media.

  Intressant är det i vilket fall, väntar spänt med att han avslöjar dokumenten om ekonomin. Perioden fram till att QE2 tar slut i juni nästa år, tror jag inte passerar obemärkt eller tryggt förbi. Nån dag kommer skiten in i fläkten och då är det klippt.

  Problemen idag är heller inte små, så det blir säkert en "antingen-eller"-effekt.

  SvaraRadera
 7. Här på Balkan, rapporterar officiella mainstream media enormt mkt om Wikileaks ( redan det faktum väcker STOR TVIVEL, då vi har inte ännu glömt SVININFLUENSA).
  - Vanliga Serber och Kroater vet att dessa medier är betalda av George Sorosz och tror ikke på deras propagandan.
  -Folk frågar sig VARFÖR Wikileaks inte släpper informationen om vem som verkligen står bakom 11 September eller lite info om CIAs narkotikatraffik från Afganistan via så kallade "staten" Kosovo vidare till Europa.
  - Många människor i Serbien säger att detta KAN VARA FÖRBEREDELSE ATT BÖRJA BÄGRENSA INTERNET ! ! !

  SvaraRadera
 8. Undrens tid är inte förbi!
  "Fast där har jag ändrat åsikt.
  ...
  Allt detta är knappast någon slump."

  Ingenting undgår Flutes falkblick. Nej, det är ingen slump, och av kraften i motreaktionen av döma har wikileaks trampat på en mycket öm tå. Bara tanken att vanligt folk skulle ha samma beslutsunderlag som de styrande, hur skulle det se ut? Antagligen skulle inga folkmord eller brott mot mänskligheten kunna begås. Det verkar som makten försvarar sin rätt att piska upp stämningar som leder till ovan nämnda till sista blodsdroppen. Min slutsats blir, för mänsklighetens bästa, öppna officiella ståndpunkter och förtroligt privat handlande. Tvärtom vad som genomdrivs just nu.

  SvaraRadera
 9. Den enda svenska kritiska infrastrukturen på listan syns vara Recips tillverkning av jodtabletter...

  SvaraRadera
 10. Varför skulle listan vara speciellt farlig? Har man minsta lilla hjärna och kunskap om landet man är i kan man tänka ut allt som finns på den listan och förmodligen en hel del till.

  Hela grejen med att terrorister behöver mållistor är absurd. De som behöver det är dumma och inget hot.
  Det är bara smarta personer som kan vara riktigt farliga (avsiktligt eller inte).

  SvaraRadera
 11. Jag tycker det blir intressant att se hur långt USA kan gå utan att hota med krig..

  SvaraRadera
 12. Flute, ta gärna bort inläggen som utgör hets mot folkgrupp. En så välskriven blogg som din förtjänar inte att rasist-trollen ges utrymme.

  SvaraRadera
 13. Till Jerry , 2010-12-06 19:41

  Du fick mig att skratta , din pajas !

  SvaraRadera
 14. Alltid samma visa när ett imperium håller på att falla.
  USA har max några år till sedan är de både bankrutt och kommer att sönderfalla i mindre enheter precis som Sovjet gjorde.
  De flesta förstår nog också att EU går på samma håll.
  /Köper guld

  SvaraRadera
 15. DrRyan:
  Jag såg inläggen, men låter dem stå kvar. Bara för att orden "islamister" eller "muslimska galningar" förekommer gör det inte som jag ser det till hets mot folkgrupp.
  Kommentatorerna ifråga bekräftar bara sin egen världsbild, som ser ut att vara fylld av konspirationsteorier och en nedvärderande syn på vissa folkgrupper.

  SvaraRadera
 16. Det borde ju nästan helt säkert finnas några hemliga dokument från finansvärlden eller någon regering som skulle skrämma skiten ur marknaden. Kan wikileaks måhända sitta på något information om skuldmarknaden? Kanske det tom Trichet vägrade berätta om pga risk för panik?

  SvaraRadera
 17. skulle inte wl läcka dokument om nån bank igår?

  SvaraRadera
 18. Den där våldtäkten är väl bara påhitt? Assange verkar vara en bra karl.

  Och Berlusconi säger ju: "Men det är i alla fall bättre [att ha sexuellt umgänge med unga tjejer] än att vara bög".

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.