2015-08-26

Ryska soldater i Ukraina - "Follow the Money"

Ryssland förnekar som bekant officiellt att ryska soldater skulle strida i östra Ukraina, men det är svårt att dölja. President Putin har fastslagit att ryska stupade "i fredstid" är en statshemlighet. Familjer till stupade soldater får därför inte avslöja detta. Trots detta har ryska människorättsorganisationer bekräftat hundratals ryska soldater som stupat i östra Ukraina.

Men det går inte att dölja hur länge som helst. Som vanligt gäller "follow the money" - "följ pengarna". Det betalas ut pengar till stupade soldaters familjer och till skadade soldater.

Av misstag råkade tidskriften Delovaja Zhizn, som normalt rapporterar om marknader, finans, företagsamhet och fritid, i en artikel med titeln "Ökningar i betalning för militären under 2015" avslöja vad som verkar vara officiella siffror på antal ryska soldater som dödats eller blivit invalidiserade i östra Ukraina. Den ryska censuren plockade nyligen bort siffrorna ur artikeln, men den hade redan cachats på andra ställen, t.ex. Archive.org. Artikeln fanns enligt Archive.org redan i mars i år, men det är först nu den har uppmärksammats.

Paul Roderick Gregory på Forbes har översatt det relevanta stycket av artikeln. (Min översättning från engelska till svenska nedan)
Kompensation till militär personal som deltagit i de militära aktionerna i Ukraina 2014-2015

Dessutom har den ryska regeringen, i ett beslut om betalning till militär personal som deltagit i militära aktioner i östra Ukraina, godkänt betalning till familjer till militär personal som dödats när de deltagit i militära aktioner i Ukraina med tre miljoner rubel [cirka 370 000 SEK]. För dem som har blivit invalider under militära aktioner är kompensationen en och en halv miljon rubel [cirka 165 000 SEK]. En betalning av 1800 rubel [cirka 220 SEK] föreslås till kontrakterade "stridande" för varje dag de varit i konfliktzonen. Totalt fram till 1 februari 2015 har betalningar gjorts till mer än 2000 familjer till stupade soldater och till 3200 militär personal som fått allvarliga skador och som erkänns som invalider.
Så var den saken klar - 2000 stupade och 3200 krigsinvalider på ryska sidan i östra Ukraina fram till 1 februari i år. Detta är förstås bara en bekräftelse av något vi redan visste, men inte hade belägg för. Ryssland bedriver krig mot Ukraina. Det är även uppenbart av den mängd militär materiel (ofta av nyare modeller) som den ryska sidan i Donetsk och Luhansk förfogar över. Och det rör sig inte bara om ryssar som rest till Ukraina rent privat för att strida som volontärer, utan de är faktiskt betalda av Ryssland.

Kommentarer från ryska psyops och "nyttiga idioter" följer nedan...

45 kommentarer:

 1. Tack för ett bra inlägg!

  SvaraRadera
 2. Även om de är där så är de på Rysk teritorium. Ukraina är RYSSLAND. Så har alltid varit, så är det nu och så ska det vara i framtiden. Själva ordet "Ukraina" betyder "området vid gränsen".
  Som territoriel enhet Ukraina EXISTERADE INTE fram till 1920 då Vladimir Ilic Lenin etablerade den som Sovjetisk delrepublik.
  -I västra delen av Ukraina-GALITIEN, dvs. på de territorier som EJ TILLHÖRDE TSAR-RYSSLAND utan ÖSTERRIKE-UNGERN finns en del antiryska känslor. Så har det varit också under STORA FOSTERLANDS KRIGET 1941-1945 då en del av folk från väst-Ukraina gick till Tysk sidan och kämpades i SS-DIVISION GALITIEN.
  USA-EU-och NATO har nu förnyat verksamheten av SS-DIVISIONEN "GALITIEN" fast under andra namn. Den heter nu ПРАВИ СЕКТОР-HÖGER SEKTOR, Azov, Aidar osv.
  -Det är bättre att du skriver om hur många amerikanska soldater dör i Afganistan, Irak, Jemen osv. än Ryska soldater som kämpas mot NAZISM och HITLERISM på sit eget territorium.
  -Nazisterna dödar ju civila ryssar nästan varje dag (det rapporteras ej i väst) och kallar de separatisterna. Sveriges Radio oxo kallar de SEPARATISTERNA. Sveriges radio kallar dock ej Kosovoalbaner separatisterna ?????????????? Kallade ej heller Slovenien och Kroatien för separatisterna när de bröt sig från Jugoslavien.....ja...det var DEMOKRATI...DE KUNDE VÄLJA I VILKET LAND DE SKALL BO.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag är det Ryssland som står för Hitlerismen i världen.
   Tyvärr. Hitler startade krig med motiveringen att han bara skyddade tyskar.
   Med tyskar avsåg han inte tyska medborgare utan alla som talade tyska, eller som
   Hitler ansåg borde prata tyska. Jämför med PUTLER som startar krig med motiveringen att han ska skydda folk som talar ryska eller som Putler anser borde
   tala ryska.

   Om människor ska kunna välja vilket land de vill tillhöra, vad skulle då bli kvar av Ryssland?
   Låt oss börja med Karelen som Sovjet stal av Finland. Inte en tillstymmelse till
   rättfärdighet i detta. Befolkningen ville inte bli ryssar utan fördrevs. Dags att lämna tillbaka Karelen?

   Sedan kan man fundera av vikten av laglighet. Sovjetunionen hade en konstitution där
   det stod att alla delrepubliker hade rätt att lämna unionen. Vilket skedde. Samma sak med Jugoslavien.
   Ukraina har en konstitution som fastställer att Ukraina är odelbart.

   Ukraina har även ingått ett avtal med Ryssland där Ukraina gav upp sina kärnvapen i utbyte mot ett heligt löfte att Ryssland skulle respektera Ukrainas gränser.
   Dags att lämna tillbaka kärnvapnen till Ukraina?

   Bristande respekt för lagar och avtal?
   PUTLER är vår tids nazist.

   Radera
  2. DU SKRIVER FELAGTIGHETER !
   DU SA :"alla delrepubliker hade rätt att lämna unionen. Vilket skedde. Samma sak med Jgoslavien."
   KOSOVO OCH METOHIJA var inte jugoslavisk delrepublik !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Det var bara provins med kultur-autonomi för albanska minoriteten.
   NI ERKÄNNDE DET som SJÄLVSTÄNDIGT LAND !!!!

   Radera
  3. Texas ???? New Mexico ????? Quebeck ????

   Radera
  4. "Om människor ska kunna välja vilket land de vill tillhöra...."
   HUR KUNDE DÅ KOSOVOALBANERNA VÄLJA ?????

   Radera
  5. "Om människor ska kunna välja vilket land de vill tillhöra....."
   HUR KUNNDE DÅ KOSOVOALBANERNA VÄLJA ???????????

   Radera
  6. Du ryska "anonym" när anser du då att man ska börja räkna att ett land är "ett land". Ska Finland och Norge tillhöra Sverige eftersom det var samma land för länge sedan. Ska Sankt Petersburg tillhöra Sverige eftersom det var svenskar som först bosatte sig där?
   För övrigt har Ukraina all rätt att försvara sig när en främmande makt anfaller. Liksom ditt hemland Ryssland skulle ha all rätt att försvara sig om till exempel Kina skulle anfalla.

   Radera
  7. Anonym har rätt om Kosovo. De var inte en republik och saknade alltså rätt att
   utträda ur sin republik, Serbien. Det konstiga var väl att Serbien ansåg sig ha
   rätt att erövra de delar av Kroatien och Bosnien där det bodde serber. Sedan försökte de argumentera mot att delar av Serbien, där det bodde albaner saknade
   rätt att utträda ut Serbien. Klantigt. Sorgligt. Resultatet blev ett land som inte kan försörja sig själv och som exporterar kriminallitet.

   Radera
  8. Det handlar om detta att Ryssar och Ukrainarna är ett och SAMMA FOLK !
   De talar samma språk, har samma namn och efternamn, samma religion, gemmensamt historien.
   - Helsingsforsdeklarationen eller Helsingforsavtalet GÄLLER INTE LÄNGRE !!!
   Den begravdes i JUGOSLAVIEN ! Den begravdes av VÄST !!!!
   -RYSSLAND KOMMER INTE att ha anspråk på Finlands teritorium, och INTE HELLER på NORSK MARK. Men, när det gäller så kallade baltiska ländärna, många menar att dagens situation blir i längden ohållbart.

   Radera
  9. Grejen var väl att Sverige då skulle kunna kräva att få tillbaka Finland och Norge.
   Vi behöver bara förneka att norska är ett eget språk (liknar svenska mer än ukrainiska liknar ryska). Svenska är redan ett officiellt språk i Finland så där har vi
   alltså Casus Belli enligt Putinismen.

   Ingen vettig människa skulle välja att leva i Ryssland om alternativet var Estland.
   Kolla själv, hur många ryssar utvandrar från Estland till Ryssland?
   Det bästa landet att vara ryss idag är Estland. Vi kanske skulle ordna folkomröstning i Narva om de vill tillhöra Estland?

   Radera
  10. Ja visst...ryssarna vandrar ju i massorna för att bosätta sig i Estland, och att marschera med de estniska SS-veteraner på Hitlers föddelsedag.

   Radera
  11. @anonym 11:58
   Om nu Ryssland och Ukraina är samma folk etc, varför bedriver då Ryssland att anfallskrig mot Ukraina.
   Jag kan förstå att Ryssland känner sig hotade och vill visa att dom är en militär krigsmakt. Men dom är på väg att gå i konkurs med dagens politik.
   Både i Finland och Sverige höjs dessutom röster för ett NATO-medlemskap. Rysslands inbillade fiender har dom snart gjort till verkliga.

   Radera
  12. 1.Det är NATO/USA/EU som bedriver anfallskrig mot Ortodox Kristendom och mot Ryska folket.
   2. Sverige t. ex. agerar sedan länge tid tillbaka som NATO-land, särskylld sedan 1991.
   Sverige för globalistisk/SATANISTISK USA/NATO politik även om ni är ren formellt inte meddlem i NATO.

   Radera
 3. "Мы благодарны китайским партнерам за понимание нашей позиции по украинской проблеме, высоко ценим твердую позицию китайской стороны по неприятию антироссийских санкций", — сказал Денисов, комментируя обсуждение в ходе предстоящего 2-3 сентября визита в КНР президента РФ Владимира Путина международной проблематики.

  РИА Новости http://ria.ru/politics/20150827/

  DET ÄR VIKTIGA NYHETER !!!!!! PUBLICERADE IDAG AV RIA NOVOSTI :
  Ryssland tackar Kina för stor stöd som Kina ger till Rysslands folk och statsledning när det gäller Ukraina-frågan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kina är dagens fascister.
   Grattis till era nya vänner

   Radera
 4. Snart (2, 3 SEP) kommer STORA MILITÄRA SEGER PARAD att hållas i PEKING. Paraden firar segern mot nazismen 1945.
  Tillsammans med stora kinesiska folkarmes soldater kommer att marschera även soldater från RYSSLAND och SERBIEN.
  Kina vet mycket väll vem i Europa stor för ANTIHITLERISM och ANTINAZISM.

  SvaraRadera
  Svar
  1. EU och speciellt Tyskland.

   Radera
  2. Visst, tillsammans med Baltiska länderna, Ukrainska GALITIEN, och Kroatien !!!!
   Allt blommar av ANTINAZISMEN !!!!!!!

   Radera
  3. Anonym: Kan du definiera Nazism?

   Radera
 5. Jag är en nyttig idiot, men inte för de flut-wis-wild skulle tro. Vad jag försöker reda ut är om man lever upp till den propaganda man serverar sina egna medborgare. I en sådan analys är det bättre att säga samma sak som man gör, än att säga en sak och göra en annan. Mycket av det jag använder är inte fakta, utan åsikter om fakta eller åsikter om åsikter ute på webben. Några menar att sådant är sakligt, men jag säger att det endast sakligt i så måtto att det beskriver hur lite människor i gemen vet om begreppet saklighet. Det säger även mycket om utbildningssystemen i världen, samt människors bildning i allmänhet (Flashback-syndromet). Efter denna långa introduktion kommer kärnan i detta inlägg. Det vill säga demokratikämpen USA och kockobloggen zerohedge. Zerohedges spökskrivare påstår i följande inlägg
  http://www.zerohedge.com/news/2015-08-26/western-democracy-endangered-species-its-way-extinction
  att USA stödjer en odemokratisk militärregering i Egypten istället för en demokratiskt vald regering. Jag minns att Mubarak även var en militärstödd diktator med stöd från USA innan folket reste sig mot denne (vissa påstår till och med att en svensk regering skickade människor från Sverige till Egypten för att bli torterade).
  Liksom fallet Iran som en gång i tiden valde en demokratisk regering, vilken störtades av USA för att sätta in en diktator istället måste vän av ordning ställa sig frågan om USA:s ledare verkligen vill ha demokrati i världen, eller endast lydstater. Om de endast vill det senare, är de inte bättre än Ryssland. Skillnaden är mängden prylar man tillverkar, av skiftande kvalitet (anything goes) samt inställningen till livet. Dova ryssar, mot pladdrande amerikaner. USA har världens största fängelsepopulation tillsammans med Ryssland, vilket pekar på att de har liknande interna problem eller samhällsstrukturer som bidrar till kriminalitet. Således ser jag USA-Ryssland pratet endast som två spegelbilder som tror de ser en fiende, när de i själva verket endast ser sig själva.
  https://www.youtube.com/watch?v=tz0avWZoqjg
  Således är de inte mer än primitiva primater, som låtsas vara högtstående intellektuella, andliga och rättfärdiga rättsskipare. Som schimpanser attackerar de periodvis grannpopulationer för att stärka sina inre band och för att stävja inre motsättningar. Det är bäst att externalisera det passiv-aggressiva. Sverige som är det mest passiv-aggressiva landet i världen hänger med USA (likt Bill & Bull) för att få tillskansa sig handelsavtal och fördelaktiga kontrakt (prostitution). Det är inget fel i sig, men det är bättre att erkänna fakta än att tro sig agera utifrån andra premisser. Man lägger sig ner på psykologens divan och berättar vilka drifter som döljer sig därunder.
  Våra MÖP-bloggare är fast i en världsbild och en verklighetsbeskrivning som verkar sanktionerad från högre ort och kan inte träda ur sina roller för att betrakta spektaklet från ett perspektiv bortom särintressena. Man skall som bekant kalla en kråka för en kråka och en krigsivrare för en krigsivrare, även när de talar om fredsbefrämjande åtgärder.

  Follow the money, skriver Flute och gräver sig ner i USA:s militärbudget. Tänk vilka infrastrukturprojekt som skulle ha kunnat genomförts i detta land om man inte haft militärbaser i hela världen. Men då skulle imperiet riskera att kollapsa och endast bli lika litet och skrumpet som Ryssland. Något farligare kan man inte föreställa sig, eftersom revanschlystnaden skulle vara monumental. Lika monumental som man påstår Rysslands revanschlusta är nu - det nya Sovjet. Det skulle även kunna gå som för silverryggar.

  Hur gör man världen mera fredlig? Genom fler vapen eller färre? Genom att lära ut fredlig kommunikation och empati eller genom att drilla krigets kompetenser? Det borde vara uppenbart vilken riktning USA, Kina, Ryssland och andra revanschlystna regimer går. Frågan för varje bloggare, tjänsteman och politiker är att veta vilken best man stödjer.

  För övrigt skall Sverige träda ur EU.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En mycket klok betraktelse. Världens olycka är storvälden med imperialistiska ambitioner.

   Radera
 6. Anti-Russian hysteria...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej! Anti Putinism
   Putin står för följande: Korruption, Förtryck av oliktänkande, Anfallskrig, Kolonial utsugning av lydstater, Låtsas demokrati, Ekonomisk ojämnlikhet,
   Hur kan man vara för dessa värderingar?
   OK
   Han har en del annat i sin värdegrund, t ex att stödja den ortodoxa kyrkan. Detta sker
   dock med bristande religionsfrihet för andra kristna som resultat. Vet ej om jag tycker
   att det är en bra sak. Sedan kan man undra hur det går ihop med den kristna värdegrunden att stödja de muslimska fundamentalisterna som styr i Tjetjenien

   Radera
  2. Anti ryska känslor
   Vissa ryssar påstår att Sverige är ute efter revansch för Poltava
   Vad skulle vi egentligen eftersträva? Åter befria S:t Petersburg och göra det
   till en svensk stad? Helt orimligt om du frågar vilken svensk som helst.

   Radera
  3. Hur står det för religiosa rättigheter för Ordodoxa Kristna i Baltiska länder ? i Kroatien ? NATO-styrda Kosovo ?
   VIDEOKLIPP : https://www.youtube.com/watch?v=HUfxOr1O4u8
   (Albansk folkmassa demolerar Ortodox Kristna Domkyrka i Kosovo, år 2008).

   -Även om det finns korruption i Ryssland det är bara en promil av Rotschild-klanens korruption i t. ex. USA.

   Radera
  4. I alla länder i EU har de ortodoxa fullständiga religiösa rättigheter.
   Kom och se hur bra det är. Bättre än i Ryssland.
   Dock finns begränsningar i möjligheten att tvinga andra att leva efter de egna religiösa reglerna. Bra tycker jag.

   I muslimska länder råder olika grader av religiöst förtryck. Värre än i Ryssland.

   Radera
  5. DU SKRIVER IGEN FELAGTIGHETER :
   Ortodox-Kristna Kyrkor, kyrkågårdar och andra Ortodox-Kristnas egendom vandaliseras nästan DAGLIGEN i EU-landet Kroatien.

   Linken nedan är från dagens TV BELGRADS portal och handlar om förra nattens vandalisering av Ortodox Kristnas Kyrka i staden Karlovac i Kroatien.

   LINK : http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/3/%D0%A0%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D0%BE%D0%BD/2019059/%D0%9E%D1%88%D1%82%D0%B5%D1%9B%D0%B5%D0%BD+%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BC+%D0%A1%D0%9F%D0%A6+%D1%83+%D0%9A%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D1%86%D1%83.html

   Radera
 7. Intressant att läsa kommentarerna här.

  Bra inlägg för övrigt.

  Själv har jag svårt att separera ukrainakrisen ifrån det geopolitiska perspektivet. NATO har gjort en tip-toe expandering de senaste 30 åren och när Ukraina blev aktuellt (via EU) satte ryssarna ned foten. Inte med det sagt att det är moraliskt försvarbart att invadera ett annat land.

  I min enfald vill jag nog tro att amerikanarna var medvetna om hur ryssarnas reaktion skulle bli. Vill man vara lite konspiratorisk är det dessutom mycket möjligt att USA underblåste Maidan med syfte att provocera fram en reaktion från Ryssland. Det är ju knappast en önskvärd situation som ryssarna befinner sig i nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sanningen är att Ukraina är konkursmässigt.
   USA vill inte ha dem. EU vill inte ha dem. Ryssland vill inte ha dem.
   Problemet är att Ryssland vill straffa dem för att de avsatt en korrumperad president.
   Jag menar om man skulle få göra det, var skulle det sluta?

   En rimlig lösning är att ukrainarna får reda upp sina egna problem (orsakade av korruption) utan att andra (Putinister) kommer in och förstör.

   Radera
  2. Är Maidan-president Porosenko också korrumperad ?
   Är de övriga hunta-medlemar i den så kallade ukrainska Maidan-regeringen också korrumperade ?
   Är den nuvarande Maidan-gubernator av Odessa-regionen SAKASVILLI också korrumperat ?????? SVARA

   Radera
 8. Haha, ett ypperligt sätt att få en del extra kommentarer. :D

  SvaraRadera
 9. Har man läst Hobbes eller Machiavelli, och dessutom har slutat att bry som vad som är rätt och fel, (tex att alla människor som på fullt allvar tror att vår egen regeringsforms katalog över rättigheter, har något betydelsen), vilket så klart inte finns, så kommer man till den benhårda frågan om makt.

  Ryssland är en militärmakt och en statsmakt utan demokratisk tradition, dessutom är Ryssland av sin belängenhet, helt inlåst i väst, med två stödjepunkter, Finska viken via Östersjön och Krim, via Svarta havet, Dardanellerna och medelhavet.

  Så vad är det att yvas över, det var väl ganska självklart med Krim, alltså inte om, utan när.
  Sedan kan jag tycka att det är skrutt ändå, för det är det, men nu är det som det är.

  Så länge Ryska handlelsintressen är ohotade, från deras synvinkel, så blir det inte krig, och hotas de, så blir det krig, just nu ser sig Ryska affärsintressen hotade, och då blir det krig, gröna gubbekrig. Alla vet, och de vet att vi vet att det vet, osv. Så frågan kokar ner till stormaktspolitk och EUs expansion, som Tyskland var emot österut.

  Om detta spel vet vi inget, förutom att Ryssarna är bedrövliga på psyop. Deras troll är kontraproduktiva, vi i väst har mest problem med våra egna troll, de nyttiga idioterna, som inte förstår att de inte förstår. När Ryssarna begriper sig på hur de ska hantera information kring sina egna affärsintressen, och infiltrera Europeiskt näringsliv, med en massa PR-klåpare, dvs nyttiga idioter, så kan de faktiskt börja vinna framgång, men det tar nog tid, under tiden står och faller nog frågan med Diplomatin. Det måste gå att hitta en lösning i Ukraina, som delar upp kakan "affärsmässigt" i väst och öst, och utan att väst vinner för mycket, så Ukraina blir det nya Finland med ett vänskaps och handelsavtal, så varken är väst eller öst, någon annan lösning finns inte, så Ryssarna kommer att nypa hela östra Ukraina, och om de ändå gör det, så är det fråga om tid och pengar, genom ett diplomatisk handelslösning och slut på EUs idiotexpansion, som är helt ogenomtänkt, och bara kommer gå åt helvete, så kan man få igång ekonomin ändå, en annan väg utan EUs hegemoni, utan ohemula krediter, och utan frihandelsavtal, för det är där skon klämmer. Vill väst ha fred, så får de offra lite (tyvärr), makt är rätt (tyvärr), med offra avses att hitta en diplomatisk lösning som ger Ryssarna motiv att ta förväl av vapnen. Ryssarna sitter i sin egen föreställning och i sin egen soppa, och verkar inte ha så många val
  I vart fall är de rationella, krigar gör man inte utan en orsak, ett mål. och målet är så klart kontroll över hela eller i vart fall halva Ukraina, och naturligtvis Krim, och inte minst Östersjön, i den mån det är möjligt. Lösningen med Norge är ju rätt bisarr, alltså kustremsan norrut, hade Ryssen haft tillgång till mer kust norrut, hade saken varit biff, men nu har de inte det, och det finns en orsak, de är helt inblockade, och det är klassisk stormaktspolitik från 1700-talet, som slutade med 1814 års lösning, där Ryssland fick Finland, och Sverige fick Norge, för att få bukt med Svensk stormaktspolitik i pölen. Nu är Ryssarna av med hela Baltkusten (som de fick efter första V.K och så blev de av med Ukraina och Krim, och det är väl bara att sätta sig vid Riskspelet och spela rött, så ser man vilka positioner som går att erövra. Rätt eller fel, så är det.
  S.W

  SvaraRadera
 10. DIREKT FRÅN BALKAN : Bulgariska polisen häktade ikväll 5 unga Kosovoalbaner som var på väg tillbaka från Syrien. Bulgariska polisen hittade i deras mobiltelefoner massor av bilder på avskurna mänskliga huvuden och andra fruktansvärda bilder.

  LINK : http://www.index.hr/vijesti/clanak/bugarska-policija-uhitila-dzihadiste-s-kosova-pronadjene-snimke-s-odrubljivanjem-glava/838614.aspx

  Detta nyhet visar också vilken kaos USA skapar i Europa.
  USA stödjer albanska dzihadister och ukrainska nazister........

  SvaraRadera
 11. Stor underhållning med dessa kommentarer, särskilt de som inte kan låta bli versalerna! :D

  SvaraRadera
 12. Mycket läsvärt och bra kommentarer !

  SvaraRadera
 13. Ryssland är idag ett land som folk försöker fly från, inte till. De ryssar jag känner har bosatt sig här i Sverige Deras bekanta i sin tur, som har utbildning/möjligheter har stuckit till Sverige, Norge, Israel, Holland USA etc. Kolla Wikipedia, list of journalists killed in Russia. Det säger väl allt. Otroligt att hon Masha Gessen vågar sätta sin fot i landet. /Mats

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, en antal Judar har lämnat Ryssland. De kan inte länge härja fritt där (som de gjörde sedan 1991).

   Radera
 14. Att använda uttrycket "nyttig idiot" - snacka om att kasta sten i glashus! Alla rysshatande PK-postare som blint sväljer all EU/NATO/state department/CIA/neocon-propaganda borde göra sig själva och världen en tjänst och sätta sig in i vem som styr världen och hur det går till i praktiken. Flute och särskilt lille Cornucopia är så sjukligt besatta av ryssland att man undrar om dom får betalt för det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den som vågar kika bakom kulisserna kan tita på Youtube-intervjuerna med Ulfkotte, en tysk journalist från FAZ som berättar om hur korrumperade och styrda västmedier är.

   Radera
  2. Själv tycker jag också att de är betalda.

   Radera
 15. Det finns ingen som tror att kriget om "big money" är ett snällt krig, eller att USA:s banker är snälla, eller ens att Bilderbergarna inte är en plan, (som är för stor för att inte falla, och därför faller den), i stormaktspolitik är ingen snäll, och just nu sår världen, i synnerhet Europa, inför århundrades skuldkris. Det handlar lite om historiesyn. Det finns inte så många Imperier kvar.
  EU vet vi inte vad det är, Tyskland vet lite vart de är på väg. Sydeuropa är rätt kokta, och Britanien på väg ut. USA är en koloss på lerfötter, även om leran är seg och ma slipper flyktinghelvetet i Europa, men delvis själv förorsakat. Kina klarar sig alltid, och sannolikt Ryssland med (man har, likt väst, inget att förlora) Det blir ett övergripande krig mellan altrusim och egoism. Inrikes, tex inom EU, vinner alltid egoisten, och altruisten (die dumme scweden) förlorar alltid, och när det blir skarpt, och kollektivet ska strida mot det andra kollektivet, vinner alltid altruisten, och egoisten hugger knivarna i ryggen på vara andra. EU är till synes ett altruistiskt projekt, men gick över styr, och blev egoisternas paradis, tack gode gud, därför faller det, även om det tar tid. Ska man manövrera detta rätt, så finns det inga goda eller onda, det finns bara maktspel, och en massa inkompetens. Om västs intressen går ut på att kväva Ryssland med handel (så som alltid sker, enkl 1917) så har Ryssen inte många vägar ut, Sverige kan inte påverka "big money" ett enda dugg, som smäller det så smäller det, då finns inget rätt eller fel, utan frågan om att överleva. klart att big money vill att vi ska med i nato, men framför allt vill big money att vi ska hålla gränsen, och hur våra egna förståsigpåare kunde lägga ner, och öppna sina hjärtan, är väl om ngt en god benämning på en nyttig idiot, Svensk = kålrot, det är nog fler än Tyskar, som anser att vi inte riktig är hemma, och går att runda hur lätt som helst. Vår handlingsfrihet är alltså gravt kringskuren, vi har få val, och först kommer magen, sedan kommer moralen, det verkar inte riktigt huvudbonaden på Rosenbad och lillpengsdepartementet ha begripit, då man inte ens har många sekiner kvar.
  Sigfrid Wintervante

  SvaraRadera
 16. Trust, but verify.

  also: http://www.glasnost.se/2015/sanning-ar-inte-vad-du-tror/

  SvaraRadera
 17. http://www.rt.com/business/313967-putin-says-dump-dollar/

  Russian President Vladimir Putin has drafted a bill that aims to eliminate the US dollar and the euro from trade between CIS countries.

  SvaraRadera
 18. Det kan mycket väl förhålla sig som artikeln säger, men än sen då? Vi ska vara glada att Ryssland förnekar och USA, men ej EU, säger emot men handlar som om det ryska påståendet vore sant. Det håller konflikten på en mycket lägre nivå. Tack och lov.

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.