2015-11-28

Asylboenden kräver polisresurser

Jag skrev häromdagen att vad gäller flyktingsituationen är det inte pengar som saknas i Sverige, utan resurser och tid. Ett tydligt exempel på det är att polisen tvingas rycka ut vid olika bråk på asylboenden.
– Alla bråk och hot på asylboenden i området tar upp mycket av våra resurser. Dels i form av utryckningar och dels vid förhör sker via tolk och är tidskrävande, säger Kenneth Magnusson, förundersökningsledare vid polisen i Kramfors.
De flyktingar som kommer till Sverige tar från hemlandet med sig de konflikter de har mellan olika folkgrupper (inklusive religiösa grupper), samt olika fördomar mot grupper (till exempel mot kvinnor eller homosexuella), vilket i vissa fall leder till bråk.

Bidragande till att det blir konflikter är förstås att större delen av de asylsökande är unga män, som först traumatiserats av våld i sitt hemland, därefter blivit slitna av en strapatsrik resa, för att slutligen trängas ihop på ett asylboende med två kvadratmeter per person tillsammans med folk de inte känner och kanske i vissa fall ogillar. Brist på meningsfull sysselsättning bidrar förstås också.

Detta tar alltså tid för polisen och är även något man måste ta hänsyn till när man planerar ett asylboende. Vissa grupper kan helt enkelt inte placeras tillsammans och vissa utsatta grupper (till exempel kvinnor eller homosexuella) måste ges tillfredsställande skydd. Även de anställda måste vara medvetna om de konflikter som kan blossa upp och även de kan bli utsatta för våld eller hot.

Om vi ska ta emot så många asylsökande måste de också få en dräglig boende- och livssituation så att de inte drabbas av frustration som tar sig uttryck i våld mot sina medflyktingar. Det är här brist på resurser - det är därför flyktingarna nu inhyses under förhållanden sämre än vandrarhem och går sysslolösa.

Några exempel från de senaste dagarna:
Samtidigt tycker vissa lågbegåvade svenska medborgare att det är en bra idé att attackera asylboenden (såsom detta på en mindre ort i Östergötland) - som om någonting skulle kunna bli bättre av det? Även här krävs förstås resurser i form av polis och väktare.

14 kommentarer:

 1. Fotbollsmatcher med huliganer fodrar också mitt skattestöd med poliser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem borde betala för detta?
   Kanske de som ordnar fotbollsmatchen.
   Eller ska man se fotbollssupportrarna som oinbjudna gäster?

   Radera
 2. Du Flöjt, det är inte säkert att de så omtalade bränderna anläggs av arga vita män. Vid åtminstone något fall har flyktingarna själva gripits för mordbrand. I 99% av fallen har man väl ingen aning om vem som är skyldig. Ta inte för givet att vita män är förövare närhelst det sker ett tillbud.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har jag sagt att de är "arga vita män"? Jag har bara antagit att de är svenska medborgare, eftersom de haft tillgång till bil. Jag vet också om att det varit fall där flyktingar själva genom slarv eller medvetet orsakat bränder i flyktingförläggningar, men det finns också fall såsom det i Östergötland, där det uppenbarligen rör sig om i Sverige bosatta personer (troligen svenska medborgare) som på olika sätt attackerat flyktingboenden.

   Radera
  2. Låter faktiskt lite krystat. Dett räcker med ett personnummer för att inneha en sv reg bil, alternativt används målvakt/billån. Faktum är att vi inte vet vem som satt eld, det finns ingen anledning att peka ut svenska medborgare på lösa grunder, tills vi har facit.

   Radera
 3. Det är framför allt det höga asyltrycket och massinvandringen som kräver polisresurser.

  Detta framgår av kännetecknande statistik för den humanitära stormakten, med bäring på den sociala oron i samhället:

  Utrikesfödda jämfört med inrikesfödda med två inrikesfödda föräldrar har enligt BRÅ 2005:17 följande överrisker för följande polisanmälda brott:
  * Våldtäkt 5,0
  * Mord 4,2
  * Rån 4,1
  * Sexuellt våld 3,2
  * Misshandel 3,0
  * Brott mot narkotikalagstiftningen 2,0

  I en jämförelse från UNODC över brottsfrekvenserna (polisanmälda brott per 100000 invånare) för länder i Europa år 2003 – 2013, fås i den humanitära stormakten följande brottsfrekvenser och plats i en europeisk rangordning:

  Brottsfrekvens 2003 respektive 2013:
  Assault_____728,9_____839,8_____högst i Europa
  Robbery_____95,9_____87,4_____ 7:e högst i Europa
  Total Sexual violence__113,5__ 190,0_____högst i Europa
  Rape_____25,0_____58,9_____ högst i Europa
  Homicide_____1,1_____0,9

  Brottsfrekvens 2005 respektive 2013:
  Sexual Offences Against Children__173,2___420,4_____2:a högst i Europa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du en länk till källan?

   Radera
  2. http://www.bra.se/download/18.cba82f7130f475a2f1800012697/2005_17_brottslighet_bland_personer_fodda_sverige_och_utlandet.pdf

   https://data.unodc.org/?lf=1&lng=en#state:35

   Radera
  3. Det samhälle som vi alla växt upp i finns inte mer. Så enkelt är det.

   Radera
 4. Nu är det nog förhållandevis lugnt ute på boendena.

  Men hur tror ni det kommer se ut om några år? Tänk er att samma flyktingar fortfarande bor kvar på asylboendet, ingen egen lägenhet, inget jobb, inga framtidsutsikter och bara frustration.

  Någon som vågar tänka steget längre, och inser att det är den perfekta grogrunden för extremism och samhällshat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis. Vart fasen ska de ta vägen när de väl får asyl? Det är ju inte så att det finns ett överskott på bostäder.
   Dessutom kommer säkerligen asylprocesserna att dra ut på tiden eftersom Migrationsverket är överbelastat.

   Radera
 5. människor (inklusive barn) söker (utöver trygghet)
  1. gemenskap, tex en familj, en klubb eller en nation (kan vara en byagemenskap)
  2. förståelse. förstår inte hjärnan sammanhang, hittar den på sammanhang)
  3. mening (en uppgift)
  (och sedan som lyx, 5. uppmärksamhet och 6. makt, kan vara egenmakt)

  Nu är probleme med Sverige att det företrädesvis är män som kommer hit, och dett de har orealistiska förväntningar på det liv som väntar, Sverige framställs så klart av smugglarna på det dubiösa sätt som våra politker själva saluför vår samhällsmodell, och Sverige har varit extremt etniskt homogent (på grund av vårt geopolitiska läge), vilket skapat en un unik modell för samhällskontraket.

  Nu vet ju precisa alla Svenskar, inkl miljöpartister att Södermalm jämte Åland är de platser av det forna Sverige som fortfarande uppvisar denna homogeniet. Tittar man på skolfoton från grundskolor på Södermalm, så är andelen lintottar lika med 50-talet.

  Tricket nu för vänstern är att gengälda, att trycka in samma etniska och religiösa diversefitet på malmarna samt 11 borgerliga kommuner, så kommer inställningen fr¨ån näringslivet, och deras nyliberala barn, att ändras tämligen ommgående, vilket s äntligen tycks ha fattat.

  Det sjukaste med den Svenska skenheligheten är ju att studera hur vi beter på riktigt, och inte vad vi säger. Svensk flyktingpoltik klumpar ju samman en massa människor med traumatisk bakgrund, varav en icka ringa andel är pojkar, män som vuxit upp utan pappa, (manlig förebild) och det där vet man genom forskning, brukar bli en del problem, (flickor som vuxit upp utan mamma eller pappa, får också problem, men inte utagerande.

  så tar man punkt 1-4 ovan, så ligger det i farans riktning, att Sverige förvissa släptt den yttre fysiska gränsen, men slakpar nya inre osynliga gränser, samtidigt somm vi klumpar sammman unga män från kulturer som sinsemellan är lika olika som en "native swede" och tex en Afgansk man, (utan grundskola)

  Så genom att dölja olikheter och framställa alla som "lika" och samtidigt inte släppa in människor i vår kultur, för nog är det lite typiskt svenskt att tro att denna integrtion ska kunna ske genom statens försorg, så skapar vi själva grunden för det missnöje som gror, de unga människorna, männen, söker mening och sammanhang. Ofta blir det i organisationer som hanterar makt, och då brakar nya konfliter upp. Kanske skulle man inte tro så mycket, och fundera på vad som fungerat och nte fungerat tidigare, innan man fortsätter med mer av samma medicin, som gör människor sjukare än vad de var. S.W

  SvaraRadera
 6. Skapar vi???!!! Tror det är det värsta jag hört!! Skadan är redan skedd innan dom kommer hit.

  SvaraRadera
 7. Detta är det riktigt märkliga
  All planering utgår från att det ska finnas ett oändligt antal lediga lägenheter i kommuner som Kramfors.
  Hur tror man då att det ser ut i Kramfors?
  Märkligt

  Villfarelsen lever ännu. En Stockholmspolitiker sa häromdagen att det var lättare att ordna bostäder i Norrlands inland än i Stockholm.

  Men: NEJ
  Lediga lägenheter är en ändlig resurs

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.