2009-10-13

Vem är EU-sabotör?

Bloggaren Juggen skrev igår en läsvärd sågning av Expressens illa underbyggda påhopp på Václav Klaus för att han dröjer med att skriva på Lissabonfördraget. Läs även Juggens kommentarer om den "objektiva" journalistiken kring Lissabonfördraget.

Tjeckiens president gör i mitt tycke helt rätt som först låter författningsdomstolen granska Lissabonfördraget kontra grundlagen. Sveriges politiker har ju redan utan större tvekan skrivit på fördraget åt oss, så vi slipper folkomröstning och därmed risken att vi röstar "fel". Ingen närmare koll mot grundlagen här inte.

Just att det är så bråttom att få igenom fördraget gör mig ännu mer misstänksam. Har vi klarat oss utan detta fördrag i många år, varför gör det så mycket om det skulle dra ut på tiden i ett halvår till?

Läs andra bloggar om ,

1 kommentar:

  1. Tja Flute.

    Gillade Juggens dissekering...
    Han ska få en uppmuntrande hälsning vid tillfälle.

    Vi Hörs. Ha det Gott. :-)

    SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.