2009-10-28

Saknar konkreta förslag, Mona

Mona Sahlin skriver idag i en debattartikel i DN att "Folket har slutat tro på regeringens jobbpolitik". Vad jag saknar i artikeln är dock vilka konkreta åtgärder som Socialdemokraterna föreslår för att förbättra jobbsituationen. Det enda jag hittar är förslag på utbildningssatsningar, men dessa är av det mer långsiktiga slaget, så de kan knappast sorteras in under jobbpolitik. Jag var till och med tvungen att lusläsa artikeln en gång till, men nej, jag hittar inga konkreta åtgärdsförslag. Artikeln är istället till stor del fylld av politiskt fluff, mycket centrerat kring den opinionsundersökning som rubriken syftar på. Enligt opinionsundersökningen anser en majoritet att Socialdemokraterna är mer pålitliga ifråga om jobbpolitik än den nuvarande regeringen. Det är för mig inget argument för att rösta på Socialdemokraterna. Att många tycker något gör inte att det blir en sanning.

Hoppas nu att socialdemokrater ser detta inlägg för vad det är. Det handlar inte om ett påhopp på Mona Sahlin och Socialdemokraterna, utan om konstruktiv kritik angående vad jag skulle vilja se i en debattartikel.

Jag har själv ett exempel på nära håll på hur förgörande arbetslösheten kan vara - min sambo är arbetslös - och skulle gärna se att arbetslösheten minskar.

Läs även andra bloggar om ,

2 kommentarer:

 1. Visst var det lite tunt med åtgärder , fast det handlar idag mer om att rösta bort en regering som satt det i system att montera ned välfärden.

  Precis som att Persson vart bortröstad 2006 för att vi var många som var så trötta på honom som person sedan han suttit så länge.

  Det handlar inte om att de rödgröna kommer att göra så hemskt mycket mer bättre än moderatalliansen , däremot tror jag vi slipper 3 miljarder till jobcoacher med en ny regering.

  Som man sår får man skörda , och väljer svenska folket nu en ny moteratallians kommer det bli riktigt tuffa tider för arbetslösa , handikappade och sjuka.
  Vi ser redan nu hur det dragits in personlig assistans och tiotusentals svenskar på grund av sjukdom blir utförsäkrade från försäkringskassan , A-kassan kommer nu när den börjar gå ut här i slutet på nästa år bli tufft för många med bolån eftersom de kan komma att tvingas sälja när de går in i en period av socialbiragstagande.

  SvaraRadera
 2. Som vanligt med andra ord. Den som är konkret kan kritiseras alltså kritiserar man någon sådan och framstår själv som handlingskraftig och trovärdig.

  Detaljerna får vi ta när vi väl fått det vi egentligen vill ha - makten.

  Arbetslösheten kommer fortsätta stiga eftersom problemet är strukturellt och de lösningar som diskuteras endast är populistiskt kortsiktiga. Piller till patienten för att lindra symptomen i stället för att bota själva sjukdomen.

  Och du fick inte ens ett piller utan bara löfte om att det blir bättre sen om Mona får bestämma! Klart man blir trött.

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.