2010-05-08

Fagra ord om EU

EU-presidenten Herman van Rompuy skriver idag i DN en propagandadebattartikel. Han är tydligen oroad.
I vår föränderliga värld är andra regioner på väg att överträffa EU ekonomiskt.
Ja, så är det, eftersom vi har outsourcat en massa jobb till billigare arbetare i bland annat Asien. Vill vi inte att de ska tjäna ekonomiskt på oss måste många européer vara beredda att ta lågbetalda jobb med att t.ex. sy kläder. Vill de det? Knappast.
Våra jobb och vårt inflytande står på spel.
Oroad att han och hans politikervänner ska förlora sin makt. "Våra jobb" slängs lite populistiskt med, syftande på jobben för "vanligt folk". Vad det handlar om egentligen är att Europaeliten är rädda att förlora sina glassiga EU-jobb.
Vi har världens största gemensamma marknad, en gemensam valuta för 16 av medlemsländerna, gemensamma gränser, gemensamma politiska institutioner, ett gemensamt förflutet och en gemensam framtid.
Det finns bra sidor med EU, men egentligen är det ett maktprojekt. EU-medborgarna får lite frihet att resa och jobba var de vill, mot att den politiska eliten får mer makt. Låter det som ett bra byte? Och den gemensamma valutan euro för 16 av medlemsländerna får i dagsläget ses som ett av världshistoriens största ekonomiska misslyckanden.
Men varför behövs du i detta projekt? Jo, därför att ingen regering klarar sig utan folkets stöd. Jag vill därför berätta vad du får ut av det och hur du kan bidra.
Du behövs för att motverka politikernas makt! Ingen regering klarar sig utan folkets stöd, så du kan också sluta stödja van Rompuy och hans vänner. Tänk istället efter själv vad vi ska göra för att bli av med feta politiker och byråkrater som van Rompuy som glassar runt på vår skattebetalarnas bekostnad. Hur ska ett "folkets Europa" se ut?
Europeiska unionen innebär många praktiska fördelar för konsumenter, resenärer och företagare. Nuförtiden kan man billigt flyga till städer och stränder på hela kontinenten. Telefonsamtal inom unionen kostar en bråkdel av vad de brukade kosta. Du kan köpa produkter från alla EU-länder. Du behöver inte längre köa vid gränsövergångarna. Det är enkelt att studera utomlands. Som broschyrerna från Bryssel ivrigt påpekar är ”Europa” öppet med frihet och möjligheter.
Visst, här är alla fördelarna, med vilka de har köpt folkets stöd. Intressant att han nämner propagandamaskineriet med bland annat "broschyrerna från Bryssel".
Varför har till exempel 15 EU-länder och Internationella valutafonden IMF beslutat att låna ut 110 miljarder euro för att hjälpa Grekland och säkra eurons framtid
Svaret är enkelt - för att rädda skinnet på deras vänner bankdirektörerna i Frankrike, Tyskland med flera, vars banker har varit korkade nog att låna ut pengar till en notorisk betalningsinställarstat.
Tillsammans försvarar vi en dyrbar skatt.
Jag kunde inte ha sagt det bättre själv... skattepengarna som går till EU:s jättelika byråkrati är väldigt dyrbara.

Ner med van Rompuy och EU-makteliten!

[Andra bloggar om , , ]

10 kommentarer:

 1. Det här börjar likna humor på hög nivå. Skall skriva ett inlägg senare om Rumpan med anhang, men all trovärdighet är iaf borta för dem. Det pratas om skärpta regler för stabilitetspakten, men i princip inga euroländer uppfyller ens den slappa stabilitetspakten man har idag...

  SvaraRadera
 2. Hej Flute,

  Skulle vara kul om du gjorde en uppdatering av FDIC och bankerna i USA som kastat in handduken. Det var länge sedan du gjorde en uppdatering.

  //Trogen läsare

  SvaraRadera
 3. Amen. Bra skrivet.

  Lustiga fördelar han nämner också.. kan han inte förklara varför vi behöver honom, EU's maktstrukturer och ett federalt europa för att fatta några enkla avtal om lite friare rörlighet?
  Självklart behöver vi inte det..
  Men som sagt, precis som resten av EU-eliten så försvarar han SITT jobb och SITT inflytande.. Och europas olika folk ska bara hålla käften och le glatt.

  Och broschyrerna ja.. :)
  Dom som vi själva betalar med våra skattepengar, en stor del av pengarna som går till EU spenderas ju på propaganda... Betänk om detta istället skett i ett land: Att sossarna eller moderaterna använt våra skattemedel för att finansiera sin valkampanj??

  Lägg sen till att det han babblar om, ett federalt europa, är vad vi lovades vi INTE skulle få när vi röstade om EU..

  EU och dess patetiska ledare vore hög komik om det inte vore så fruktansvärt att vi tvingas leva under det.

  SvaraRadera
 4. Kunde inte hålla med mer. Humor.
  Fattar inte att det dessutom fortfarande finns förespråkare för att vi ska byta till Euro.
  Bevare mig.
  /Morfar

  SvaraRadera
 5. Anonym 2010-05-08 14.52:
  Jag gjorde en uppdatering om bankdöden i USA bara för några dagar sedan:
  Rekordmånad för USA-banker.

  SvaraRadera
 6. Huvudet på spiken! Tråkigt bara att det har tagit så lång tid för svenska folket att börja fatta..Fast fortfarande finns ju en majoritet av EU- förespråkare bland svenska politiska partier. "Rumpan" med anhang lyckas tydligen bra med "marknadsföringen".

  SvaraRadera
 7. Bra skrivet!

  EU är för politikerna som skatteparadisen, ett sätt för dem att lättare använda våra skattepengar utan vår insikt.

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.