2012-04-20

USA:s elavbrott ökar

Industrisamhället är beroende av en fungerande infrastruktur. Det gäller elnät, vägar, järnvägar, vatten, avlopp, telenät, Internet med mera. I USA har underhållet av infrastrukturen varit eftersatt i många år och American Society of Civil Engineers ger årligen ut ett "betyg" för USA:s infrastruktur. I och för sig talar de i egen sak, då mer reparationer skulle ge mer jobb åt deras medlemmmar, men de har helt klart poänger när de pekar på många problem. Bilden av problemen med åldrande infrastruktur i USA bekräftas också från andra håll. Det senaste jag sett är följande diagram över större strömavbrott i USA per år, som ZeroHedge hittat.
Exponentiell tillväxt?

Liknande problem med illa underhållen infrastruktur finns för övrigt i stora delar av den industrialiserade världen.

1 kommentar:

  1. Har det något samband med ökande antal stormar och oväder måntro? Förutom då det uppenbara sambandet med att de inte har pengar till underhåll längre..

    Vi sköter ju heller inte vårt underhåll som vi borde, här hemma i Sverige..så det är ju som du säger ett problem överallt.

    Det är mycket roligare bygga upp något, men själva underhållet är sällan en rolig utgift.

    SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.