2012-04-01

Exklusiv ny bostadsrättsförening i Gamla Stan

Det kommer att skapas ytterst exklusiva bostadsrätter i Gamla Stan i Stockholm. Det är Statens Fastighetsverk som i samarbete med Kungliga Hovstaterna säljer Slottets östra länga och sydöstra flygel till nybildade BRF Logården. Som planen ser ut nu kommer det att bli totalt fjorton lägenheter med något som måste anses vara Stockholms mest attraktiva läge.

Innan det blir dags för inflyttning kommer en varsam ombyggnad att ske, under ledning av arkitektfirman Gyllenbruun & Fåhgel.
- Det är en utmaning att inreda funktionella lägenheter i en byggnad med den höga takhöjd som finns i Slottet, säger arkitekten Carl Johan Gyllenbruun, men samtidigt blir det fullständigt unika bostäder. Vi kommer att ha ett tätt samarbete med Riksantikvarieämbetet, som sätter upp villkoren för ombyggnaden.

Lägenheterna i den nybildade bostadsrättsföreningen väntas betinga priser i mångmiljonklassen. Mest attraktiva är självklart lägenheterna på bottenvåningen samt första och andra våningen, med sin höga takhöjd och luxuösa inredning, men även de fem planerade lägenheterna i mezzaninvåningen med mer "normal" takhöjd kommer troligen att säljas dyrt.

Försäljningen av lägenheterna kommer att skötas av den Londonbaserade auktionsfirman Dungfield & Harrow, som redan har lagt upp en särskild sajt där hugade spekulanter kan anmäla sitt intresse.

6 kommentarer:

 1. Hah! För en sekund glömde jag bort att det var 1 April ;). Good one!

  SvaraRadera
 2. Hej

  Ett av de bättre och mer genomtänkta skämten idag

  Bra

  SvaraRadera
 3. Visst, ett skämt.
  Men tyvärr är detta inte ett skämt: Svenska kyrkan har lägenheter i Gamla stan som inte bara delas ut till folk inom Svenska kyrkan, utan även till deras vänner och andra kontakter.
  Detta har pågått ett tag och är ett jävla svineri. Det har till och med hänt att folk som gått ur kyrkan för att slippa betala kyrkskatten gått tillbaka när de fått chans till en lägenhet. Då är de plötsligt religiösa igen! Hyckleri på hög nivå.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker inte att det där är något riktigt slott. Det har ju inte tinnar och torn som i sagorna.

  SvaraRadera
 5. Planerar man inte statsradhus på taket också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Skicka detta geniala förslag till herr Gyllenbruun! Fast det kanske blir lite svårt med Riksantikvarieämbetet...

   Radera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.