2010-07-03

Betnérs vältaliga sågning av SD

Magnus Betnér har skrivit en läsvärd serie blogginlägg om Sverigedemokraterna, där han slår hål på deras argumentation. Senaste delen (del 5) kom häromdagen, där han med statistik visar att invandringen inte kostar särskilt mycket i Sverige.
Kort sagt, ingenting Sverigedemokraterna säger om invandring stämmer. Inte heller deras siffror i den mån de ens presenterar några.
I del 4 tar han upp mängden invandrare från olika länder och även lite om arbetslösheten.
Från Afghanistan tog vi förra året emot knappt 1500 personer. Det är allt. Och detta från ett land i krig. Ett krig som vi är med i. Ungefär lika många som invandrade från USA. Vi fick hit ungefär 300 kanadensare och 1500 människor från Storbritannien. Kort sagt, det är inte så många som vandrar hit från fattiga och krigsdrabbade länder som Sverigedemokraterna vill få oss att tro.
I del 3 går han igenom lite historia om invandring och konflikter utifrån SD:s principprogram.
Nationalism, patriotism och Gud är roten till så gott som varenda konflikt. Inte lösningen på de samma.
Han fortsätter med att ta upp den svåra historien om vad Sverige och svenskar är.
Jag har sagt det förut och jag säger det igen. SAMERNA!

Sverige har ju dessutom bytt form och utbredning rätt många gånger genom århundradena efter Gustav Vasa. Hur gör vi med Finlandssvenskarna? Ska de bilda ett eget land för sin nation, eller är de en del av den svenska nationen? Alla finländare var ju dessutom svenskar fram till så nyligen som 1809. Norrmännen har ju varit svenskar flera gånger. Danskar, polacker, tyskar och balter likaså. Har de glömt sitt nationella arv eller borde de också tas upp i den svenska nationen? Invandrare från Polen, Estland och Lettland kanske bara kommer hit för att de känner sin nationella tillhörighet med det land de en gång för länge sedan bodde i. De vill kanske hit och återförenas med sina landsmän. Under den franske kungen och sin tyska drottning?
I del 2 besvarar han kritik han fått för att inte förstå hur det är att bo in en invandrartät förort.
Innan Vällingby bodde jag i Skärholmen, där jag gick både högstadium och gymnasium tillsammans med greker, chilenare, araber, afrikaner, turkar, ex-jugoslaver, kineser, afrikaner och en och annan helsvensk.
I del 1 började Betnér såga sig igenom SD:s principprogram.
Inte ofta man skrattar så ögonen tåras när man läser partiers hemsidor.
Nu lär väl tyvärr inte Betnérs sågning få särskilt många övertygade SD-anhängare om att inte rösta på SD, eftersom reaktionen av kommentarerna att döma blir förnekelse, ilska och personargument. Men det kan förhoppningsvis få proteströstare att rösta på något annat alternativ istället för dessa farliga virrhjärnor. PP till exempel. Eller varför inte blankröstning? Jag har själv i min uppgivenhet inför den svenska partifloran funderat på att skriva "Peak oil" på en blank valsedel.

Vilket tror ni förresten är världens mest rasistiska land idag? Något överraskande för den oinsatte verkar det vara Nordkorea, vars propagandamaskineri pumpat i befolkningen hur överlägset Nordkorea är. Men inte bara det, utan också att nordkoreanerna är renrasiga, osv. Läs Christopher Hitchens' artikel "A Nation of Racist Dwarfs", som bygger på B.R. Myers' nyutkomna bok "The Cleanest Race: How North Koreans See Themselves and Why It Matters".
The whole idea of communism is dead in North Korea, and its most recent "Constitution," "ratified" last April, has dropped all mention of the word.

Myers makes a persuasive case that we should instead regard the Kim Jong-il system as a phenomenon of the very extreme and pathological right. It is based on totalitarian "military first" mobilization, is maintained by slave labor, and instills an ideology of the most unapologetic racism and xenophobia.

North Korean women who return pregnant from China—the regime's main ally and protector—are forced to submit to abortions. Wall posters and banners depicting all Japanese as barbarians are only equaled by the ways in which Americans are caricatured as hook-nosed monsters.
Vill ni se nordkoreansk propaganda när den är som bäst kan ni till exempel ta en titt på denna.

[Andra bloggar om , , , ]

16 kommentarer:

 1. Inte förlorar något? Jag trodde den ekonomiska vinsten av invadring var enorm. Varför ska man annars ta in invandrare? Jag ser inte fördelarna helt plötsligt.

  SvaraRadera
 2. Riktigt bra av Betnér. Statistik talar för sig själv och gedigen fakta. Plus att nån forskare i ekonomi kommit fram till ungefär samma siffror.

  Problemet är rent av kulturkrocken och integrationspolitiken som är ett fullständigt misslyckande. Det dom håller på med är inte integrationspolitik utan mer anpassa sig efter invandrarnas behov. Visst dom börjar förstå nu tydligen men där är sannolikt för sent att förebygga det som sats igång. Det lär ta lång tid nu om dom ska göra något åt det.

  Så oavsett vad för statistik som kommer fram så lär SD förr eller senare komma in i Riksdagen eller något liknande parti pågrund av detta misslyckande. Seriöst vem vill egentligen vara kriminel? Tydligen dom i förorterna för det har blivit en sorts kultur som gror där i vissa delar. Utanförskap leder till sånt beteende. Människor är flockdjur.

  Jag är inte för eller emot något parti jag ser bara på detta spektakel och blir förstummad som alltid. Dock verkar PP lovande.

  /Jont

  SvaraRadera
 3. Eller så läser ni detta och får en annan vinkel...

  http://snaphanen.dk/2010/06/27/s%C3%B8ndagskronik-juvelerna-i-maktens-krona/

  SvaraRadera
 4. eller läs denna..

  http://snaphanen.dk/2010/06/06/s%C3%B8ndagskronik-ett-paradis-for-krigsforbrytare/

  SvaraRadera
 5. Denna är också intressant läsning, journalistik när den är som bäst:

  http://snaphanen.dk/2010/04/11/svenska-massmedias-moraliska-bankrutt/

  SvaraRadera
 6. Nej, vi har inga problem i Sverige. Förorterna står inte i brand. Konstnärer hotas inte av islamister. Arbetslösheten är inte skyhög i vissa grupper. Småflickor gifts inte bort, de täcks heller inte med tygstycken. Full jämställdhet mellan kvinnor och män råder i alla grupper. Kriminaliteten har inte ökat. Här finns inga problem. Här finns inget att se. Cirkulera.

  SvaraRadera
 7. Jaha, där sänkte du trovärdigheten för hela din blogg med några magnituder. Att en överskattad komiker som Magnus Betnér skulle ha någon pondus inom nationalekonomiska frågor är ju skrattretande. Sean nämns t ex hur många som invandrat från USA men inte att Sverige har tagit emot fler irakier än hela USA. Vad gäller samerna så råder det väl ingen vetenskaplig konsensus om att de verkligen var här först, och avsett vilket blir de ett märkligt argument när floskeln "allas lika värde" brukar framföras eftersom just samerna har vissa rättigheter som andra svenska medborgare inte har. Jag undrar om Betnér skrattar även åt socialdemokraternas partiprogram från 50-talet som är snarlikt och åt att Per-Albin Hansson talade om "Sverige åt svenskarna". Så att det är enbart SD som skulle ha "rasistisk bakgrund" stämmer inte heller. SD är för övrigt det enda partiet som uttryckligen tar ställning för judarna och Israel, apropå det ökande antisemitiska våldet i Malmö. Vem tror du ligger bakom det våldet? De invandrade amerikanerna eller de invandrade araberna eller sverigedemokrater? Nä, det här är bara ännu en upprepning av de vanliga verklighetsfrånvända smutskastningsförsöken som lätt pubnkteras med fakta. Gör om och gör rätt. Tidigare inlägg visar tydligt att du är smart nog för att inte gå på sådant där trams helt okritiskt.

  SvaraRadera
 8. Jag förnekar inte att det finns problem. Jag tycker bara att SD:s politiska program är fel. I dagens läge skulle SD:s politik bara leda till konfrontation och ett uppdelat samhälle, när vi istället behöver ena oss för att klara oss igenom kriser. Integrationspolitiken är felslagen, det kan jag hålla med om. Frågan är hur vi bäst ska rätta till det.

  Kanske har Sverige tagit emot fler irakier än USA, men det är ingenting jämfört med vad Syrien har tagit emot.

  Jag tror säkert att de flesta partiprogram från 1950-talet innehåller mycket som idag kan anses skrattretande.

  Vill ni läsa min blogg får ni tyvärr stå ut med alla mina åsikter.

  SvaraRadera
 9. Enligt unviersitetslektor Lars Janson (lite skillnad från komikerskolan där) så har invandringen kostat oss över 250 miljarder kronor fram till och med år 2002.

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/vad-kostar-invandringen_61728.svd

  SvaraRadera
 10. Varför skulle en tillämpning av SD:s program leda till "konfrontation och ett uppdelat samhälle"? SD:s program går i korthet ut på att svensk invandringspolitik anpassas till internationell standard, dvs minskas med minst 90 procent, att kriminella straffas hårdare samt att kriminella utlänningar utvisas.

  SD anser att det är storleken på invandringen som är problemets kärna, inte invandringen i sig, och att invandringens omfattning därmed måste minskas för att Sverige skall ha någon möjlighet att komma till rätta med de problem som följer i invandringens spår.

  Är det världen eller Sverige som har fel? Är världen rasistisk bara därför att nästan alla andra länder har en mycket mindre invandring än Sverige? Hur blir Sverige rasistiskt genom att anpassa sin invandringspolitik till en internationell medelnivå (minus 90 procent)?

  SvaraRadera
 11. Universitetslektorn Lars Janson fick dock mothugg av Jan Ekberg och Eskil Wadensjö, båda professorer i nationalekonomi. Professor smäller högre än lektor, om vi nu ska snacka sånt...
  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/invandrarna-kostar-30-mdr-inte-267_62395.svd
  För närvarande är läget att invandrarna årligen tar i anspråk cirka 30 miljarder kronor mer av den offentliga sektorn än vad de bidrar med i form av direkta och indirekta skatter samt socialförsäkringsavgifter. Denna skillnad finansieras av infödda, vilket således blir kostnaden för denna grupp.

  Den väsentliga förklaringen till nettokostnaden är den höga arbetslösheten bland invandrarna.På samma sätt var den goda sysselsättningssituationen bland arbetskraftsinvandrarna under 1950, 1960 och 1970-talen förklaringen till att invandrarna då gav ett positivt nettotillskott till den offentliga sektorn, vilket kom den infödda befolkningen till del.

  Om sysselsättningsläget för invandrarna åter skulle bli lika gynnsamt som då skulle nettotillskottet åter kunna bli positivt.


  Det här var 2002. Hur är läget nu?

  SvaraRadera
 12. Det verkar lite konstigt att tala om USA i termer av liten invandring, USA har mest invandring av alla länder, då, nu och för alltid.

  SvaraRadera
 13. Du säger att "SD:s politik bara leda till konfrontation och ett uppdelat samhälle, när vi istället behöver ena oss för att klara oss igenom kriser." Hur skall vi kunna ena oss i ett mångkulturellt samhälle? Det är omöjligt. Titta på en sådan enkel sak som vår västerländska sedvänja att skaka hand som hälsningsceremoni. För svenskar är det en förolämpning att vägra att skaka hand. För muslimer är det en förolämpning att skaka hand.

  Ovanstående kan tyckas vara en mindre konflikt men det ändrar inte på det faktum att mångkulturen skapar tusentals konflikter varje dag. Vackra fraser om att vi "måste enas" betyder ingenting.

  Jag blev sverigedemokrat efter att jag på universitet, för ett antal år sedan, blev nekad av en muslimsk kvinnlig student att skaka min hand. När den muslimska kvinnan vägrade att ta min hand kokade mitt blod och jag blev ursinnig. Vi skall inte ha dessa galningar med ideal från medeltiden i vårt fina svenska samhälle.

  För övrigt, du som är medveten om Peak Oil, är säkert familjär med exponentiella tal. Med nuvarande "flykting"-invandring från muslimska länder (ca. 50.000 per år) samt den höga nativiteten pekar prognosen på att Sverige kommer att ha en muslimsk majoritet år 2037. Det är om 27 år...

  Att inte rösta på Sverigedemokraterna är självmord. Även om du nu tycker att Jimmie Åkesson är mupparnas överhuvud bör du rösta på SD. Vad är alternativet? Vill du verkligen leva som ickemuslim i ett muslimskt samhälle och betala "Jizya" till religiösa knäppgökar?

  P.S. Jizya är en den skatt som åligger icke-muslimska personer i muslimsk-kontrollerade områden.

  SvaraRadera
 14. Snygg Yoshi! Han är av japanskt ursprung...

  SvaraRadera
 15. Intressant att du så påpassligt väljer att ducka för de motargument som förs fram.
  2002 hade vi kostnader på 30 miljarder, dvs i klass med U hjälpen. Sedan dess har 10.000 tals nya asylsökanden med familjer fått uppehållstillstånd och börjat ticka pengar.
  Statsbidraget för ett ensamkommande flyktingbarn är 60.000 kr per månad.
  Räkna efter själv om vi börjat ta emot 2000 sådana per år vilken kostnaden det blir.
  Pengar är en begränsad resurs hoppas jag vi är överens om. Så vilka områden i samhället får betala festen Flute??
  Du kan jmf Borlänge kommun som har ett massinflöde av Somalier. i Snitt räknar man att det tar 7 år för en man att ta sig ut på arbetsmarknaden och 10 år för en kvinna.
  Lägg därtill att de somalier som anländer i snitt har 6 års skolgång.
  Vi har en arbetslöshet på 10 % i landet och man räknar rätt kallt med att 40 talisternas pensionsavgångar kommer rädda kommunerna bla från att säga upp folk.
  Inte ens Integrationsministern tror att alla ungdomar kommer hitta jobb i framtiden? samtidigt sitter du och idioten Betner och gapar om att vi måste ta in mängder med flyktingar för att rädda våra pensioner, jösses?

  Lite lustigt att du som så gärna plockar ihop diagram om än det ena och än det andra, inte ens kan göra en enkel överslagsberäkning gällande invandringens kostnader och dess påverkan på vår framtida välfärdsstat!
  Sanningen är den att du som så många andra lever i förnekelse och har pinsamt usla kunskaper om integrations och invandringskritisk i västvärlden i stort.
  Kanske bättre du satte dig in i hur det ser ut i Storbritannien, Danmark, Norge, Finland, Holland, Västtyskland, Frankrike, Italien, Österrike, Nya Zeeland, Australien mm mm före det du gapar om SD och rasism.

  Kanske blir lite jobbigt att börja tänka själv istället för att bräka med flocken.

  SvaraRadera
 16. tja, vad ska man säga? Jo, att såfort nån skriver nåt negativt om SD så kommer det en hord av inlägg som försvarar dem. Eftersom jag själv skriver en del på "andra kanten" ifrån SD räknat så vet jag hur sånt här funkar. Informella nätverk av sympatisörer som tipsar om att nu finns det en blogg där detta och detta sägs och in och kriga i kommentarsfältet. På så sätt kan 2-5 pers ge intrycket av en opinion, bara genom att de flesta som håller med bloggen inte ids skriva nåt. Well, jag orkar. Och för den som vill ha välgrundade argument mot mörkermännen i SD finns alltid denna sida http://www.sverigedemokraterna.de
  Det som SD vinner röster på är ffa islamofobi, dvs en generell ogrundad orationell skräck emot muslimer. Vilket inte betyder att det inte går att kritisera enskilda sedvänjor som är destruktiva. Hälsningsformer är INTE en av dem dock. Det enda problemet som finns med att inte ta i hand är att en del folk med låg nationnalistisk kokpunkt kokar över, och då ligger problemet hos de personerna.

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.