2010-07-08

Vilka är de verkliga hoten?

Idag klubbade EU-parlamentet igenom det så kallade Swiftavtalet, som innebär att (visserligen anonymiserade) uppgifter om banköverföringar ska överföras i bulk till USA. I början av året röstade EU-parlamentet "fel", men vår svenska EU-kommissionär Cecilia Malmström (fp) jobbade på att göra om avtalet så att EU-parlamentet kunde godkänna det. Malmström kommenterar idag att "Vi har fått ett avtal som kan hjälpa oss i bekämpningen av terrorn, men som också har ett ordentligt skydd för medborgerliga rättigheter". Vadå hjälpa oss? Det hjälper möjligtvis USA, men vi är inte USA. EU är inte heller USA. Men Malmström har ju kommit med underliga eller felaktiga uttalanden förr. Se där en politiker som jag inte har något som helst förtroende för.

Heder åt de svenska socialdemokraterna i EU-parlamentet, som röstade mot förslaget. Den gröna gruppen (där även Vänsterpartiet och Piratpartiet ingår) röstade också emot. EU-parlamentarikern Anna Hedh (s) säger "Jag tror inte att terroristbekämpningen står och faller med om vi har ett Swiftavtal". Jag håller helt med. Terroristbekämpningen är bara en ursäkt för att skaffa sig makt.

USA-bloggen skriver
Men allt det här är faktiskt bluff från början till slut. För om EU verkligen ville fiska efter terrorister i våra datorer, varför då inte också be om tillgång till alla amerikaners banktransaktioner? Varför inte ta alla amerikanska turisters fingeravtryck som amerikanerna gör med våra? Men neeej, det kan vi inte göra, det förstår ni väl.

För skulle man göra det här fördraget ömsesidigt så skulle USA vägra, så enkelt är det. Inga utlänningar får sitta och fiska efter information om amerikanska medborgare, Obama-regeringen skulle störtas.Trots att det bevisligen finns terrorister även i USA.
Det är helt klart vem som är herre och vem som är hund här i världen.

Man kan också fråga sig hur många terrorister som faktiskt fångats genom att man tittat på banktransaktioner. Skulle jag planera ett terrorattentat skulle jag definitivt inte överföra pengarna via bank, utan i sedlar.

Man kan också fråga sig vilka som är de verkliga hoten mot samhället. Hur många människor i Europa och USA har egentligen dött i terroristattentat de senaste tio åren? Hur många är det jämfört med t.ex. hur många som mördas av icke-terrorister? Varje år begås omkring 17000 mord bara i USA.

Henrik Alexandersson anser att det är övervakningsstaten som är ett hot mot vårt samhälle snarare än terrorismen.

Bloggaren Magnihasa frågar sig vad vi vinner på Swiftavtalet.
Ju mer jag funderar på det här beskedet, desto mer kliar jag mig i huvudet och undrar - varför? Vad har EU att vinna på detta? Vad får vi som suverän union i utbyte? Och, än mer, vad får vi som medborgare ut av att jänkarna får detaljkännedom om våra ekonomiska förehavanden?
Jag frågar mig detsamma.

Hursomhelst verkar terroristhotet vara något slags avledningsmanöver för att folk inte ska fokusera för mycket på de verkliga hoten - energin, miljöförstöringen och överbefolkningen. Eller så handlar det helt enkelt om en täckmantel för att skaffa sig makt. Och vissa svenska politiker som Cecilia Malmström spelar med i det fula spelet, som tack för att de belönas med maktpositioner. Ett av de verkliga hoten är nog makthungriga politiker.

[Andra bloggar om , , , , ]

10 kommentarer:

 1. Hur många av oss Svenskar orkar bry oss om detta när vi har fullt upp med att fokusera på våra skattesänkningar ?
  Annars bra blogginlägg men medelklassen är villaupptagen och media är entreprenörsfokuserad så dessa frågor faller lixom mellan stolarna...

  SvaraRadera
 2. Hej,

  > Vad har EU att vinna på detta? Vad > får vi som suverän union i utbyte?

  EU har med denna manöver konfirmerat både för medborgarna i Europa och för den amerikanska regimen (med dess globala diktatur-perspektiv) att EU officiellt FORTFARANDE stödjer de amerikanska imperialist-metoderna och deras fejkade "terrorist-attacker".

  EU är alltså INTE suveränt (NATO t.ex), och behöver inget i utbyte. EU är redan sålt ut, både till USA och, framför allt, till globalisterna BAKOM amerika och Förenta Nationerna, Council on Foreign Relations, Trilateral Commission, etc.

  Det verkliga hotet är inte några CIA-producerade "terrorister" utan den ökade centralstyrningen inom EU. Därför måste Sverige omedelbart lämna EU, innan all frihet är förlorad.

  Hoppas att allt är bra med dig!
  Bosse

  SvaraRadera
 3. Det är en så enormt stor och viktig fråga. Det hela är så sjukt motbjudande och stötande att man bli fysiskt illamående.
  Alla Ni som röstar på dessa fascistiska odemokratiska krafter bör rannsaka Er själva ordentligt.

  SvaraRadera
 4. @ Bosse
  Du skriver att "...Därför måste Sverige omedelbart lämna EU, innan all frihet är förlorad."

  Hoppas att du njuter av den fejkade frihet i Sverige!

  SvaraRadera
 5. Hej Jerry,

  Tack för din kommentar. Jag förstår av din kommentar att du är skeptisk till mitt inlägg. Och jag kan förstå dig. För många år sedan var jag också skeptisk. Och kanske ännu mera, eftersom jag har tillbringat halva mitt liv på olika universitet, både som student och som lärare.

  Men efter tusentals timmars av noggrannt research online och i olika akademiska och icke-akademiska böcker och tidskrifter, kunde jag bara komma fram till en slutsats, nämligen att den globala eliten är på väg att sätta in "dödsstöten" och verkligen implementera alla möjliga hemskheter, inte bara i Amerika men också i Europa.

  Detta är således ingen "konspirationsteori" i den bemärkelsen att det är några fantasier. Detta är en realitet som inte bara är dokumenterad i form av nya ruggigheter varje dag i medierna (t.ex att Malmström nu har givit bort alla våra banktransaktioner till amerikanska myndigheter), men står också att läsa i diverse LÅNGA dokument som är publicerade av de organisationer som planerar den globala diktaturen (CFR, TC, FN/UN, COR, RIIA, TI, WTO, IMF, etc.).

  Med global diktatur menas inte bara det att vi inte längre kommer att ha någon rösträtt (vi har ju redan ingen rösträtt vad gäller de 27 personerna i den Europeiska Kommissionen, vilken bestämmer dagordningen i EU; ej heller har vi valt van Rompuy); det innebär också en mängd av hemskheter som man knappt kan prata om (varav censur på internet, höjda skatter, och konfiskerad egendom tillhör de mer SNÄLLA ingreppen).

  Eftersom globalisternas uttryckliga ide för att lyckas med en global diktatorisk kupp alltid har varit att "skynda långsamt", är den extra svårt att upptäcka. Urholkningen av vår frihet görs alltså långsamt, med hjälp av ny lagstiftning, där ofantligt stora och komplicerade lagtexter, byggda på gamla lagtexter, döljer viktiga undantag, och som tillsammans med andra undantag och kryptiska formuleringar plötslig resultar i en katastrof för medborgarna.

  I Amerika har det tagit mer än hundra år att urholka konstitutionen, så att den inte längre är praktiskt brukbar/hållbar (från ett "freedom" perspektiv), utan är nu ett verktyg för den dolda globala makteliten, som till slut, genom att använda den privatägda herr-klubben "Förenta Nationerna" (United Nations) med alla dess syster-organisationer, kommer att deklarera sig som "Jordens Regering". Deras mål, och vägar till målen, är så hemska att Hitler framstår som rena helgonet.

  För att nu återgå till ditt inlägg, Jerry, så förstår jag att du kanske är rädd för sådana här perspektiv (om du är det, vad vet jag?). Men det verkar ju nästan som om du INTE är rädd. Kanske du tycker att det här är bara tramsiga konspirationsteorier, och att det inte har med dig att göra?

  I vilket fall som helst, så tycker jag att det vore högst lämpligt att, om du nu SKA göra ett inlägg där du kommenterar vad jag har sagt, att du då använder dig av standardiserade kommenterings-regler som är akademiskt hållbara (om din avsikt är att på något sätt motbevisa mig).

  För vad jag kan se har du inte åstadkommit någonting alls, rent filosfiskt sett, med din kommentar. Du har inte motbevisat någonting jag har sagt, och du har heller inte konstruerat ditt eget positiva argument. Allt du har gjort, vad jag kan förstå, är att konstruera någon form av syrlig kommentar, med en formulering ("den fejkade frihet") som inte bara är grammatiskt felaktig (det får väl ändå vara "den fejkade friheten" för att vara syntaktiskt godtagbart?), men också innehåller ett koncept ("fejkad frihet") som jag aldrig har använt, eller ens indirekt föreslagit.

  Så det var ju lite tamt, från din sida sett, tycker jag. Men jag önskar dig ändå allt väl. Och jag hoppas att vi alla kommer att få behålla det mesta av vår frihet, och att INTE globalisterna ska lyckas med sina djävulska planer. Ha det bra!
  Bosse

  SvaraRadera
 6. Hej Jerry,

  Tack för din kommentar.

  Efter tusentals timmars av noggrannt research online och i olika akademiska och icke-akademiska böcker och tidskrifter, kunde jag bara komma fram till en slutsats, nämligen att den globala eliten är på väg att verkligen implementera alla möjliga hemskheter både i Amerika och i Europa.

  Detta är således ingen "konspirationsteori" i den bemärkelsen att det är några fantasier. Detta är en realitet som inte bara är dokumenterad i form av nya ruggigheter varje dag i medierna (t.ex att Malmström nu har givit bort alla våra banktransaktioner till amerikanska myndigheter), men står också att läsa i diverse LÅNGA dokument som är publicerade av de organisationer som planerar den globala diktaturen (CFR, TC, FN/UN, COR, RIIA, TI, WTO, IMF, etc.).

  Med global diktatur menas inte bara det att vi inte längre kommer att ha någon rösträtt (vi har ju redan ingen rösträtt vad gäller de 27 personerna i den Europeiska Kommissionen, vilken bestämmer dagordningen i EU; ej heller har vi valt van Rompuy); det innebär också en mängd av hemskheter som man knappt kan prata om (varav censur på internet, höjda skatter, och konfiskerad egendom tillhör de mer SNÄLLA ingreppen).

  För att nu återgå till ditt inlägg, Jerry, var det ju lite tamt. Men jag önskar dig ändå allt väl. Och jag hoppas att vi alla kommer att få behålla det mesta av vår frihet, och att INTE globalisterna ska lyckas med sina djävulska planer. Ha det bra!
  Bosse

  SvaraRadera
 7. FÖRLÅT TUSEN GÅNGER FÖR MULTIPLA KOMMENTARER. JAG FICK UPPREPADE FELMEDDELANDEN FRÅN GOOGLE SOM MEDDELADE ATT MITT BLOGGER INLÄGG VAR FÖR LÅNGT. SÅ JAG KORTADE NER DET FEM, SEX GÅNGER TILLS DESS JAG INTE LÄNGRE FICK ETT FELMEDDELANDE. JAG HADE INGEN ANING OM ATT GOOGLES ALLA FELMEDDELANDE VAR *FEL*, OCH ATT BLOGGER VERKLIGEN PUBLICERADE ALLIHOP!

  (DET FÖRSTA, OCH LÄNGSTA, INLÄGGET ÄR MITT ORIGINAL; DET SISTA INLÄGGET ÄR DET SOM ÄR MEST KONCIST OCH KANSKE DET SOM SKULLE SPARAS)

  FÖRLÅT TUSEN GÅNGER TILL! :)
  Bosse

  SvaraRadera
 8. Men Bosse, borde det inte vara svårt för den globala eliten att verkligen genomföra sina planer, nu när "alla" vet vad de sysslar med tack vare det fria informationsutbytet på internet? Det finns ju också högt uppsatta politiker som gör allt för att lyfta fram globalisterna i ljuset, till exempel Ron Paul i USA och ett antal företrädare för nationalistiska partier i EU-parlamentet.

  SvaraRadera
 9. För övrigt så börjar man nu i USA att ställa sig frågan var sojabönorna har tagit vägen. Det ser ut som att USA har sålt mycket mer sojabönor än vad de har skördat, och nu börjar det bli uppenbart att det saknas sojabönor. Kommer brist på sojabönor att innebära nådastöten för USD?

  SvaraRadera
 10. Hej Guldnisse,

  Roligt att du kommenterade.

  Visst, det är ju inte ENKLARE för dem att genomföra de nödvändiga justeringarna när allmänheten vet.

  Så det är ju därför dom håller på att införa internet-censur I SMYG (USA, Australien, Italien, etc.), så att vi till slut inte ska kunna läsa de alternativa politiska sajterna.

  Men även om de INTE skulle lyckas med att censurera alla politiska sajter, så har ju MAJORITETEN av alla medborgare i västvärlden FORTFARANDE inte stängt av sin BBC, Le Figaro, eller Sveriges Radio. Vilket innebär att de flesta RIKTIGA nyheter fortfarande INTE rapporteras, och inte når allmänheten. Och denna majoritet kommer alltså INTE att protestera alltför mycket.

  Problemet är också att den globala eliten har hunnit så långt med att pumpa ut pengar från både västvärlden och tredje världen att deras maktstrukturer (FN, IMF, EU, etc.) är mer eller mindre färdiga.

  Och vad än värre är, är att deras teknologier nu är ännu mer utvecklade, speciellt sådana som jobbar i tysthet (t.ex. skadliga vacciner och andra biologiska och kemiska vapen som gör oss sjuka och sterila).

  Men det absolut värsta är förstås att makteliten struntar fullständigt i om vi protesterar eller inte. De har fortfarande sin kvota kvar: 500 miljoner människor på jorden är max (Club of Rome). Vad Förenta Nationernas siffra är i deras "Agenda 21" vet jag inte, men det är samma ide (och samma människor i toppen): med deras "sustainable development" menas "få bort en massa människor".
  Och det gör man inte genom någon demokratisk process.

  Hoppas att allt är bra!
  Bosse

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.