2011-06-17

Hurra för Grekland!

Idag må alla domedagsprofeter och soffanalytiker som förgiftat stämningen med tal om Greklands snara fall darra! Landets kraftfulle ledare Papanånting har funnit lösningen på landets svåra ekonomiska problem genom att göra en omflyttning i sin regering så att ministrarna hamnar på sina rätta arbeten. Vilket genidrag! Försvarsministern blir ny finansminister, en obefläckad utrikesminister tas in istället för den gamla och den tidigare finansministern Papanåtannat får nu ägna sig åt att vara miljöminister, vilket säkert passar honom bättre. Att börja antyda en kupp är ren elakhet - nej det handlar helt enkelt om rätt minister på rätt plats!

På söndag får Grekland klartecken för att fortsätta på den inslagna banan mot en ljusare framtid, ty eurogruppens ordförande Jean-Claude Juncker har kommit på en lösning på skuldkrisen som ingen sett förut. Ingen statsbankrutt, inte ens omstrukturering av statsskulden, nej det räcker med en smart omprofilering av Greklands statsskuld. Omprofilering - att ingen har kommit på det tidigare! Även Frankrikes president Sarkozy och Tysklands förbundskansler Merkel tycks ha gjort ett genombrott idag i sina funderingar över hur de grekiska skulderna ska hanteras. EU tycks vara fullt av kluriga politiker som alltid finner lösningar som ingen vanlig dödlig hade kunnat ana. Att lösningarna kommer i sista sekunden gör inte saken sämre - tvärtom höjer det spänningen i det rafflande storpolitiska spelet! Hur härligt är det inte när nattsvart förtvivlan byts i gränslös optimism och aktiebörserna rusar! Må alla illsinta blankare gömma sig i sina unkna hålor!

Och kan våra makalösa EU-ledare rädda Grekland så klarar de säkert även av Portugal och Irland som tydligen har smittats av allt ont tal om Grekland. Att Portugal och Irland av de elaka CDS-marknaderna nu värderas till samma kreditrisk som Pakistan kan vi ta med en klackspark efter de senaste utspelen.

Nu borde alla hämningar som har märkts av på finansmarknaderna den senaste tiden släppa och även kredittorkan, så vi kan fortsätta på den eviga ekonomiska tillväxtens och belåningens heliga motorväg.

Därför föreslår jag ett fyrfaldigt leve för Grekland och dess nya regering! Hurra! Hurra! Hurra! Hurra!

26 kommentarer:

 1. Hurra Hurra Hurra! Hurra!

  Tack för Greklandssammanfattning. Skönt med en bra dag på börsen inför helgen!

  Christina

  www.takeachanceonme.se

  SvaraRadera
 2. Hahaha, ett av de bästa inläggen på länge Flute.

  SvaraRadera
 3. Inget att skoja om faktiskt. Det är ju tråkigt att det grekiska folket har fått lida för att ministrarna tidigare har haft fel poster. Jag tycker att premiärministern varit jätteduktig som nu löst hela på problemet. Det är ju inte så enkelt minsann! ;-)

  SvaraRadera
 4. Anonym 2011-06-17 14:33:
  Även jag lider med det grekiska folket som fram tills nu har fått leva med ministrar på olämpliga poster. Men vi får ju se det positiva i det hela, att premiärministern nu har förstått hur ministerposterna lämpligast ska fördelas.

  SvaraRadera
 5. Dessutom är vi bättre så vi behöver inte bry oss om vad dom heter!

  SvaraRadera
 6. Karl Johan Svamp2011-06-17 16:39

  Jaha, då möblerar jag om lägenheten så jag har råd med hyran, den kommer att omprofileras i alla fall.

  SvaraRadera
 7. :) Ett helt fantastiskt inlägg!

  SvaraRadera
 8. Det som glädjer mig är det slutligtiga bekräftandet att verkligheten är mer spännande än tv-såporna. Rapport kan på sin höjd duga som spexunderhållning. Nej verklighet skall det vara, väntar på nästa drag. Världen darrar, jorden vibrerar, historia skrivs och vi är med mitt i alltihopa. Är de måntro medvetna i glamorvärden vad som är på gång?

  SvaraRadera
 9. Har just sett nyheten på Ryska RT att hunden-KANELOS står nu utanför den Grekiska parlamentet och dansar av glädje....

  SvaraRadera
 10. Det är tur för oss att vi har så kloka och kraftfulla politiker som med briljant omorganisation och förlösande uttalande som "frivillig förlängning av lån" löser alla svåra problem som de själva skapat på vår bekostnad.

  Är det någon som förstår hur detta skall kunna lösa några problem alls. Skall bli kul och se vad som händer över helgen.

  SvaraRadera
 11. Hurra! Hurra! Hurra! Hurra! ;)

  SvaraRadera
 12. Hej Flute !
  Tack för att du återställde igen kommentarsmodereringen. Visst, det blir lite jobbigt för dig, det vet jag, men vi kommer att slippa alla dessa hatfyllda kommentarer.
  TUSEN TACK ! ! !

  SvaraRadera
 13. Tänk att ha varit vid stupkanten - och nu går landet på semester!
  "Omprofilering"....glöm aldrig det ordet ;)

  SvaraRadera
 14. Flute! Du är en konstnär, en estetiskt lagd själ, det kan jag lätt läsa av detta inlägg. Cornucopia däremot, han är mer ett mattesnille, men Ni två kompletterar varandra väldigt bra! Båda bloggar läses flitigt var dag. Ni är guld!! (ps. inlägget var bland det skönaste på väldigt länge .ds)

  Jenny

  SvaraRadera
 15. Undrar om det finns någon "Restore to factory settings"-knapp på Grekland? Det är ungefär vad de skulle behöva... om nu inte grundinställningen är skattefusk, svartjobb, mutor osv.

  /Palle

  SvaraRadera
 16. Är detta ett sarkastiskt inlägg?;)

  SvaraRadera
 17. Mycket roligt inlägg, ha ha :) Jag rekomenderar dock att du förtydligar när du är ironisk - ironi kan lätt misstolkas i skriven form.

  Lycka till med dina odlingar!

  SvaraRadera
 18. Eller varför inte ta det ett steg längre, som Nederländernas centralbankschef, och föreslå en fördubbling av EU:s räddningsfonder? Detta för att ge EU möjligheten att vara lika solidarisk mot Spanien, Portugal och Irland som mot Gerkland.

  SvaraRadera
 19. Recessionen är över, länge leve depressionen!

  SvaraRadera
 20. Ett av de största problemen om Grekland ställer in betalningarna är rent tekniskt. Man vill till varje pris undvika att kalla en betalningsinställelse för "default", eftersom statsobligationerna då inte på något sätt kan tillräknas något värde och bankernas säkerheter faller som korthus.

  Jag kopierar en hysteriskt rolig kommentar från Zero Hedge angående detta:

  - I did NOT have default with that...country.

  - I think you'll have to define "default."

  /Bill

  SvaraRadera
 21. Har man lite kunskap och insikter om hur grekiskt samhällsliv fungerat, sen juntan störtades 1974, så förstår man att det räcker inte att flytta om några pjäser på det politiska schackbordet. Krisen är mycket djupare än vi kan ana. Den sitter i märgen på denna statsbildning med korruption, svågerpolitik, mutor etc där den besuttna överklassen skott sig mest och angivit tonen för hur en grek ska uppträda i förhållandet till staten och det gemensamma samhället.

  SvaraRadera
 22. Hurra för Flute, som uppdaterar nästan varje vecka!

  /Guldkalle

  SvaraRadera
 23. HEJ FLUTE ! AR DET SANNT ATT DU HAR AVLIDIT ????

  SvaraRadera
 24. Jo tack, jag lever. Har bara varit borta från den digitala världen i två veckor. Semester utan el, rinnande vatten och andra moderna bekvämligheter.

  SvaraRadera
 25. Ok, tänkte att det var något sånt men du brukar ju alltid varna lite innan. Men då är allt i sin ordning i alla fall. Gott.

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.