2011-06-08

Rapport från landet

Efter långhelgen på landet får jag ta en liten mjukstart med bloggandet innan jag ger mig in i finanskris och energiproblem.

På lantstället har jag potatisland som jag satte i påskas, där jag bland annat har sorten Highland Burgundy Red (tack Ylven för tipset). Där ser plantorna nu ut som på bilden till höger (klicka på bilden för att förstora). Ogräs finns det såklart gott om i det nyupptagna potatislandet, som varit odlat senast för tjugo år sedan. På bilden till höger har jag rivit av det värsta av ogräsen och slängt runt om. Sen ska det förstås kupas, så blir man av med mer ogräs.

Mellan potatisplantorna har jag sått bondbönor av den ovanliga rödblommiga sorten "Crimson Flowered" (köpta från Jennys frön och sånt).

En ny sort för mig i år är den mycket tidiga sorten Marine som har hunnit längst av all potatisen. Som ni ser på bilden till vänster har jag redan kupat den. Den ska tydligen vara ovanligt god också - jag får väl återkomma med smakrapport.

På landet kan man också studera klantig stängsling, till och med värre än den som Cornucopia beskrev i våras. Här har någon för många år sedan satt upp fårstängsel och inte orkat sätta störar i marken, utan istället satt fast stängslet i en tall. Inte nog med att man har satt stängsel i trädet, man har till och med dragit det ett helt varv runt, då det råkade bli en skarv just här. Nu är det fullständigt invuxet i trädet och helt omöjligt att få bort. Den bäst betalda biten av furans stam är därmed förstörd.

Vilda djur ser man dock inte så mycket av på landet, utan dem kan man enklast se när man kommer tillbaks till storstaden. Knappt hade jag hunnit tillbaks till stan, förrän jag fick se denna ganska orädda råbock i den stadsnära skogen.

4 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.