2009-01-30

SAS säljbart nu?

Pust! Där slapp vi Spanair, som SAS just sålde 80% av till spanska investerare. Priset blev hela 10,70 SEK, alltså en euro. Det var väl hyggligt av spanjorerna att ta över detta blödande flygbolag. Visserligen innebär försäljningen en förlust på drygt 700 miljoner kronor för SAS, men å andra sidan går ju Spanair med flera hundra miljoner i förlust per år, så man får nog ändå säga att SAS gjorde en bra affär.

Spaniens ekonomi ligger risigt till, efter att Europas största husbubbla har spruckit, så spanjorerna lär nog inte flyga så värst mycket de närmsta åren. Därmed ser Spanairs framtid ut att vara mörk som graven.

Efter denna affär kanske SAS blir säljbart? Det vore bra, anser jag, om Sveriges, Norges och Danmarks invånare kunde lyckas sälja av detta trestatsägda flygföretag medan det fortfarande går att få lite pengar för det, ty flygbranschens framtid ser överhuvudtaget mycket dyster ut, som jag tidigare nämnt på denna blogg. Lufthansa har enligt rykten länge visat ett visst intresse för SAS och affär kanske det kan bli nu när SAS blivit av med den kvarnsten om halsen som Spanair har utgjort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.