2011-05-14

Snart första skörden...

Det växer snabbt nu i trädgården när det kommit lite värme igen. På bara några dagar har rucola, rädisor och majrovor kommit betydligt längre. Dessa såddes i mitten av april.
Snart kan man börja plocka lite blad från rucolan (längst till höger). Därefter lär väl de första rädisorna bli klara och sen majrovorna. Hade vi inte fått den där extrema köldknäppen förra veckan hade nog rucolan varit skördeklar idag.

När småplantorna kommit så här långt är det även läge att gallra lite. Rucola behöver inte gallras, men majrovor måste gallras så de inte står för tätt, för annars blir det inga rovor, bara blad. Broccolirybs kanske också ska gallras lite, men jag gjorde inte det förra året och resultatet blev ändå mycket lyckat. Rädisor kan man också gallra lite grann, men det är inte absolut nödvändigt om man har sått glest.

Även bloggrannen Ylven ägnar sig åt vårbruk i köksträdgården.

1 kommentar:

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.