2011-08-16

Populärt med ekonomibloggar senaste veckorna

Min blogg har slagit besöksrekord den senaste tiden. Tidigare har jag räknat med runt 1000 besökare om dagen, men nu ligger det på betydligt fler. Orsaken är förstås att jag skriver mycket om det mest högaktuella ämnet - finanskris. Nedan diagram över de senaste 30 dagarna.
27 juli till 5 augusti var jag på semester utan tillgång till Internet, därav svackan, men därefter drog det igång på allvar. Även bloggrannen Cornucopia hade besöksrekord förra veckan. Tisdagar brukar vara veckans bästa dag och lördagar den sämsta vad gäller antalet besökare.

Apropå detta så sammanställde Cision nyss en tio-i-topp-lista över svenska ekonomibloggar, där förstaplatsen tas av Ekonomistas, tvåa är Cornucopia, trea är Skattepolitik och samhällsfilosofi (en blogg jag nästan aldrig orkar läsa) och fyra är lilla jag! Övriga bloggar på tio-i-topp-listan brukar jag läsa ibland eller ofta, men nummer tio på listan förvånar mig - en blogg jag aldrig hört talas om tidigare och som dessutom inte ser ut att skriva särskilt ofta. Cisions rankningsmetod har kanske någon konstighet där.

Cision har också gjort en lista över tio i topp bland norska ekonomibloggar och det förvånar mig att det inte finns någon motsvarighet där till mig eller mina bloggrannar. På den norska topplistan verkar det mesta handla om att spekulera i aktier och göra snabba pengar.

5 kommentarer:

 1. "Lilla du" finns ju representerad på min fansida på Facebook som nu har hela 10 fans, klart att det ökar trycket på din sida ;)

  SvaraRadera
 2. Hur nu Ekonomistas kan placeras etta? Matchar inga av Cisions kritierier kring uppdateringsfrekvens, besöksvolym, interaktion med användarena (=kommentarer), inlänkar, Twitter-närvaro etc etc.

  Inget man behöver ta på speciellt allvar alltså.

  Putt, putt.

  SvaraRadera
 3. Bara för det så försvann ett fan precis, nu är vi nere på 9 st. Förmodligen någon BLT(för att använda Cornus uttryck), som körde ner huvudet i sanden...

  SvaraRadera
 4. Cornucopia:
  Jag undrar också lite över Cisions buggiga rankningsalgoritm ;-)

  SvaraRadera
 5. Eller så är ni kanske bara 10 bloggar???

  Besserwisser

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.