2011-08-30

Även Sydkorea visar tecken på nedsaktning

Det är inte bara från eurozonen och från Sverige vi ser tecken på att konjunkturen håller på att vika.

Igår kom även Sydkoreas "manufacturers' business confidence" där senaste siffran var den lägsta på nästan två år. Indexet, som mäter tillverkningsindustrins syn på affärsklimatet, låg på 86 mot 91 en månad tidigare. Senast indexet var på så här låga nivåer var i december 2009. En siffra under 100 betyder att pessimisterna är fler än optimisterna.

Världsekonomins inbromsning är inte begränsad till Europa och USA.

4 kommentarer:

 1. Men i Nordkorea är det business as usual, de märker inte av lågkonjunkturen...

  SvaraRadera
 2. Hej Flute !
  Är du hungrig ? Vill du ha en macka ?

  SvaraRadera
 3. Herrengud hur massmedia ljuger om Lybien.
  De ljög också om Irak om 11 September....
  Många saker om andra världskriget är också lögner och falsifikat.....
  Men...Lybia...ah...ALT MAN HÖR ÄR BARA LÖGN !

  SvaraRadera
 4. Fast sydkorea får väll ses som en förlängd del av väst tillsammans med japan. USA var ju tvugna att göra det till en väll fungerande stat för att alierade på rysslands östra sida under kalla kriget.

  Det kanske intressantaste uppslaget skulle vara hur råvaruproduktionen ser ut. Import av kläder borde vara en vettig indikator på hur ekonomin i ett land ser ut, kläder bör vara en av dom första saker som offras när ekonomin ser sämre ut i hushållen. En vinterjacka GÅR faktiskt att använda i mer än ett år och en spräckt söm i byxorna är igentligen ganska enkel att laga. Och på ytan så syns det faktiskt sällan någon skillnad på gamla och nya kläder.

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.