2011-08-10

Under tiden någon annanstans i världen

Under tiden som nyhetsrapporteringen präglas av börskrasch och kravaller i England så händer det också annat viktigt i världen.

Kinas första hangarfartyg har åkt ut på premiärtur - Mittens rike spänner musklerna för sin supermaktsroll. Jag nämnde Kinas hangarfartyg i början av april efter att ZeroHedge skrivit om det. Det gäller att läsa på rätt ställen för att förstå nyheterna innan massmedia vaknar.

Idag rapporteras om skottväxling vid gränsön Nordkorea och Sydkorea.

Inbördeskriget i Libyen pågår fortfarande.

Och framförallt så pågår fortfarande svältkatastrofen i Östafrika. En viss ljusning kan dock skönjas då rebellmilisen dragit sig tillbaka från Mogadishu så att hjälp kan komma fram dit och inte bara till dem som flytt över gränsen till Kenya. Men fortfarande riskerar hundratusentals att dö av svält.

9 kommentarer:

 1. Samtidigt hålls även dryga miljonen människor (MÄNNISKOR) internerade i Gaza utan att omvärlden gör något.
  Vidrigt var namnet.

  SvaraRadera
 2. En överbefolkad värld ger många problem och många av dessa problem saknar i nuläget och sannolikt för all framtid enkla lösningar.

  SvaraRadera
 3. Frågan du då måste ställa dig är, Överbefolkad i förhållande till vad?

  Det krävs endast en normalbegåvad för att inse att vi lever med ett fundamentalt, sjukt, inhumant systemfel som över generationer gjort att vår humana, själsliga och morala kompass helt slutat fungera.

  SvaraRadera
 4. Ja, fy 17 för de arabländer och Iran som ser till att aldrig sluta fred med Israel utan i stället tvingar palestinerna att vara kanonmaten i deras konflikt genom att stödja aggressiva palestinska ledare.

  SvaraRadera
 5. De finns de individer som fortfarande försvarar Koncetrationslägren, både de historiska och även så De Koncentrationslägren vi ser idag.

  Kollektiv Bestraffning är inte bara effektivt, det är även vackert?

  SvaraRadera
 6. Vidsynt, du kommer inte att förstå den konflikten fören du inser att det på båda sidor av den finns politiker som tjänar på att konflikten fortsätter. Lustigt nog slängs det mest skit på den Israeiska sidan som behärskar sig mest och har en hyfsad demokrati. Vore de palestinska områdena koncentrationsläger skulle befolkningen vara utplånad sedan decennier.

  SvaraRadera
 7. En riktigt opassande förolämpning Magnus Redin. Du borde skämmas.

  SvaraRadera
 8. Uppskattar att du tar upp svältkatastrofen! Människor dör för att de inte har mat 2011 ...shame on us!

  SvaraRadera
 9. Vidsynt, vilka koncentrationsläger var det som du hänvisade till om det inte var ett retoriskt knep apropå israel/palestina konflikten?

  Tar jag frågan på mera allvar borde det vara de nordkoreanska och det landet är tillsammans med Zimbabwe världsledande i politiska beslut som snabbt krymper befolkningen.

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.