2009-09-23

Försinkade utbetalningar från Jordbruksverket

Läser idag i ett pressmeddelande från Jordbruksverket att Färre lantbrukare får miljöersättning i oktober.
I oktober brukar lantbrukare få en delbetalning av miljöersättningarna men i år kommer färre jordbrukare att få pengar då. Detta beror på att inventeringen av jordbruksmarken fortfarande pågår och att resultatet av den ska hanteras före utbetalningen.
Läs gärna vad Cornucopia hade att säga i somras om denna jätteviktiga inventering. Uppenbarligen har byråkraterna för lite att göra, så det gör inte så mycket att jordbrukarna får vänta lite på sina pengar. Men det borde väl inte vara ett särskilt stort problem för de välmående lantbrukarna?
- Vi förstår att lantbrukarnas likviditet är pressad. Vi gör allt vi kan för att så många lantbrukare som möjligt ska få ut gårdsstöd och miljöersättningar före årsskiftet.
Nej, Jordbruksverket gör inte allt de kan. De hade kunnat skippa denna detaljinventering - då skulle de göra allt de kan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.