2009-09-22

Börstopp nära?

Finansblogg.com börjar misstänka att en börstopp är nära. Jag håller med, men jag har haft fel tidigare i år när jag tyckt att börsen stigit för mycket. Jag anser att fundamenta talar emot börsens nuvarande värdering, men marknaden kan som ni säkert vet hålla sig irrationell betydligt längre än vad man tror.

Hursomhelst, dagens spaningar från Finansblogg.com är att
 • tecken från 2007 börjar göra sig påminda
 • insiders fortsätter att sälja
 • 15 september var tydligen en katastrofdag för s.k. quant funds
 • uppgraderingar från analytiker
 • många som är långa, bl.a. hedgefonder
Så jag håller med honom - "Any day now".

2 kommentarer:

 1. Det blir ingen börsstopp, utan det blir BÖRSKRASCH ! Det finns ingen grund i realekonomi för någon börsuppgång. Alt detta är bädregeri och manipulation.
  Vilken svarta "RECOVERY"....
  Är det någon "recovery" i Spanien, till exampel ? (arbetslösheten runt 20% ) NEJ, NEJ ! Det är inte recesion heller, utan DET ÄR DEPRESSION !

  SvaraRadera
 2. Jag ser det mer som en selektiv depression , de som blivit av med jobben eller drabbats av sjukdom får nu som grädde på moset smaka på regeringens nedskärningar av A-kassa , sjukersättning , handikappersättning och sjukpenning.

  Köpfesten fortsätter för oss andra , och som om inte det vore nog har vi otroligt låg ränta , 40% upp på börsen i år , ROT-avdrag och skattesänkningar , skattebetalarna står även för privat piga. ( hushållsnära tjänster )

  Så depression för vem ?
  för de anställda i tjänsteföretag boendes i Stockholms kranskommuner ?

  Själv har jag i måndags viktat om i alla sparformer till 65% kort ränta och resten aktier. Hellre slippa nedgång än vara med på uppgång.
  Skitsamma om jag inte får ut max ur den kommande eviga högkonjunkturen som

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.