2012-08-04

Utan vatten?

Nu blev jag utan vatten i kranen. Inget tryck. Vad gör man då?
Jo, då går man längst ner i huset (i mitt fall ner till tvättstugan i källaren) och fyller vatten på de tomma flaskor man har hemma. I ett flerbostadshus finns flera liter vatten stående i ledningarna och även i en villa eller radhus brukar man kunna hitta någon kran där det finns lite vatten kvar, beroende på hur ledningarna är dragna.
Läs även vad jag skrev häromåret om vattenstopp.
Många survivalister lagrar vatten i dunkar hemma och det är inte heller något fel på det.
Alltid redo!

4 kommentarer:

 1. För drygt femton år sedan sinade brunnen i huset vi bodde i ute i skogen en tidig höst. Det var en av de absolut mest traumatiska händelser jag har varit med om i mitt liv. Vattnet kom iofs tillbaks efter ett par veckor men insikten om att vatten faktiskt kan ta slut tog hårt.

  SvaraRadera
 2. Jo vi har 20 liter i garaget och efter det blir det vår big berkey som filtrerar 22 000 liter per filteruppsättning. Men då får man gå ner till sjön och hämta. Men klart bättre än att vara utan dricksvatten.

  Till semestern har jag med vattenreningstabletter.

  Fördelen med att vara beredd på det mesta är att det sällan blir speciellt dramatiskt. Det mesta går lösa.

  / Lowrisk

  SvaraRadera
 3. Skönt att det fanns vatten i kranarna i källaren, och att ingen hann före.
  Så du slapp hämta vatten ur toatanken eller traska till biblioteket igen. 2 vattenstoppp på 2 år låter dock inget vidare.Bra att du är förberedd med tomflaskor iaf! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade nog inte gjort något om någon hann före. När jag hade fyllt upp mina vattenflaskor var det fortfarande bra tryck kvar i kranen.
   Till biblioteket hade inte hjälpt att gå idag, eftersom vattenstoppet enligt Stockholm Vatten berörde hela södra närförorterna pga en läcka vid Gullmarsplan. Vattnet var dock tillbaks för mig redan efter någon timme.
   Men jag ska fundera på vattendunk...

   Radera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.