2009-12-18

Varför drog man ut på smärtan?

Idag kom så slutligen beskedet att Saab Automobile läggs ned. Det jag frågar mig är varför man var tvungen att dra ut på tiden så mycket. Det var för de flesta uppenbart att Saab Automobile var dödsdömt. Det går inte att driva ett företag med förlust år efter år.

Det är självklart en oerhört tråkig dag för alla Trollhättebor, men det grymmaste är egentligen att de har fått leva med falska förhoppningar under så lång tid. Men nu när nedläggningen är faktum kan de äntligen gå vidare i livet och göra nånting nytt, även om det förstås kommer att ta sin tid.

[Andra bloggar om , , ]

5 kommentarer:

 1. Ja, det är klart SAAB var ju ganska misskött i många, samt att den svenska regeringen i stöttat bolaget tillräckligt. 8000 tusen jobb försvinner, vad ska vi tillverka i stället ? Sandaler ?

  SvaraRadera
 2. Kom ihåg varvsstödet, 35 miljarder kr för att hålla varven under armarna i ca 10år och dom gick i konkurs ändå. Det hade varit lite billigare att ge varje varvsarbetare (32 000 personer) 10 miljoner var (mer än 30 Mil i dagens penningvärde)

  http://www.fokus.se/2008/11/ett-varnande-exempel/

  SvaraRadera
 3. Nu blir det billiga villor i Trollhättan hehehe.

  /Moderatsåklart

  SvaraRadera
 4. Kom ihåg SSAB, gav staten många sköna miljoner i vinst att rädda en hoper förlustföretag. Även om alla bara minns varvsstödet, så vet man inte förrän man försökt. Det är inte så enkelt...det finns gott om företag som med lite hjälp rest sig på nio och sedan tagit hem nästa rond. Apple har varit rätt illa ute minst ett par gånger t.ex. Man har inte förlorat förrän man har gett upp. Den mentaliteten tycker jag saknas hos många som kommenterar SAAB-tragedin/komedin. Klart att de försöker överleva med alla medel, ska man lägga sig ner och dö om man inte är bäst?lycka till i den hårdnande globala konkurrensen i så fall...

  SvaraRadera
 5. Farväl SAAB.....VOLVO nästa ! Volvo nästa !

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.