2008-10-11

För många köpcentrum

DN rapporterar "Låg tillväxt hot mot nya gallerior":
"Detaljhandeln i Storstockholm är på väg att växa sig själv över huvudet. Nedskrivna tillväxtpro­gnoser kombinerade med vidlyftiga utbyggnadsdrömmar riskerar att leda till en framtida butiksbubbla."

Det inte bara riskerar en bubbla - bubblan är mer eller mindre garanterad. Dessutom är det redan en bubbla, det är ingenting "framtida". Det har redan byggts alldeles för många och stora köpcentra i Stockholm.

Med lågkonjunktur och finanskris lär det inte bli särskilt många fler kunder i detaljhandeln. "Det finns utrymme för mer handel i Stockholm" säger Fredrik Kolterjahn på Hui, men det är nog en glädjeprognos. Det handlar som jag ser det inte om "låg tillväxt" utan om nerkrympning.

Lägger härmed till köpcentrum och butikskedjor som säljer mindre livsnödvändiga varor på listan över företag som kommer att få svåra problem de närmsta åren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.