2008-10-03

Fortsatt volatilt på börsen

Osäkerheten för finansbolagen fortsätter att påverka världens börser, som går upp och ner som berg-och-dalbanor. Häromveckan noterade jag att rörelserna har haft en tendens att bli större både uppåt och neråt senaste tiden. Nu sammanställde jag det i ett diagram som visar den procentuella skillnaden mellan högsta och lägsta värde för Stockholmsbörsens omxs30-index dag för dag (de gröna staplarna) och även ett 5-dagars medelvärde (röda linjen) för att tydligare se trenden. (Klicka på bilden för större version.)
Notera att det var en kraftig volatilitetstopp även i januari, men mycket kortare än nu. Nu har vi dock en mer ihållande volatilitet. Enstaka aktier åker i ännu kraftigare berg-och-dalbana. Såna här kraftiga svängningar i börskurserna slår hårt mot alla aktörer på börsen. Ingen vet längre om man ska satsa på nedgång eller uppgång. Det tyder också på en stor osäkerhet och rädsla på marknaderna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.