2008-12-01

Fastighetsmäklare blir krisbransch

Det behövdes väl i och för sig ingen särskilt skarp hjärna för att förutsäga det. Men nu bekräftas det av nyheterna.

Två fastighetsmäklarkontor har nyligen begärts i konkurs. För några veckor sedan rapporterade GP att M2 Din Bostadsmäklare Sverige AB har begärts i konkurs av vd:n och franchiseinnehavaren Mikael Manniche. Förra veckan rapporterade Smålandsposten att Svensk fastighetsförmedling i Växjö med tio anställda försattes i konkurs. De lär knappast vara de sista företagen inom branschen som går i stöpet. Först går nog de som nyligen har gjort satsningar av olika slag, t.ex. på nya lokaler, och framförallt (liksom i övriga branscher) de som gjort det för lånade pengar.

Metro hade också i förra veckan en artikel om att fastighetsmäklare kommer att drabbas lönemässigt eftersom marknaden har krympt, fastighetspriserna har gått ner och så stor del av mäklarnas lön är provision.

Metro har också några bra tips till dem som ska anlita fastighetsmäklare, nämligen att kontakta och jämföra flera mäklare och se vem som ger bäst pris, samt att pruta. "Pruta" blir nog liksom "spara" och "snåla" ett nytt modeord inom privatekonomin. Och föralldel inom företagsekonomin också.

6 kommentarer:

 1. Nu är ju detta skrivet 2008 så antagligen har det hänt saker och ting sedan dess. Vet ni något mer om detta nu (2013) eller är det samma stil fortfarande?

  SvaraRadera
 2. Hälsningar till dig,

  Att få ett legitimt lån har alltid varit ett stort problem att kunder som har finansiella behov. Frågan om krediter och säkerheter är något som kunderna är alltid orolig när de söker ett lån från en legitim långivare. Men
  PATO SMITH lånefinansiering. har gjort denna skillnad i utlåning industrin.
  PATO SMITH lånefinansiering .. har ackrediterats av långivaren s råd att ge ut lån till lokala och internationella kunder på 3% ränta. Vi har fått förmånen att möta dina finansiella behov. Frågan om kredit bör inte hindra dig från att få det lån som du behöver.

  Våra tjänster omfattar följande: -

  * Investerare Lån
  * Skuldkonsolidering
  * Topplån
  * Business lån
  * Personliga lån
  * Internationella lån

  Ingen social trygghet och ingen kreditupplysning, 100% garanti. Allt du behöver göra är att låta oss veta exakt vad du vill och vi kommer säkert att göra din dröm gå i uppfyllelse.
  PATO SMITH lånefinansiering. säger JA när dina bankerna säga nej. Slutligen finansierar vi småskaliga lån fast, mellanhänder, småskaliga finansiella institutioner för att vi har obegränsad kapital. För ytterligare detaljer att gå upphandla ett lån från: Vänligen anmäl ditt deltagande direkt på detta mail: patosmith02@ymail.com.

  Vänliga hälsningar,
  MD PATO SMITH.

  SvaraRadera
 3. Är du i behov av en brådskande lån av något slag? Oroa dig inte mer, eftersom vi är här för att hjälpa dig ur din ekonomiska problem. Vi erbjuder lån till alla som behöver den för en ränta så låg som 2%. Skynda dig nu och stabilisera finansiella världen. kontakta oss på rick_nelly121@outlook.com

  SvaraRadera
 4. Någonsin hört talas om den populära Travis borgmästare Loan Firm? Vi erbjuder lån på en fantastisk ränta på 2,5% och vi erbjuder även ett maximala lånet på 50år. Sedan vår etablering under 1996 har vi nu arbeta i över fyra kontinenter. Vi erbjuder privata lån, hypotekslån, investeringslån och mycket mer. Skynda nu och ta ett lån medan du fortfarande kan. Oavsett behovet av pengar vi kommer att gå hand med dig och göra bördan lättare. Contatc oss nu Via: Travismayorloanfirm@gmail.com.

  SvaraRadera
 5. Någonsin hört talas om den populära Travis borgmästare Loan Firm? Vi erbjuder lån på en fantastisk ränta på 2,5% och vi erbjuder även ett maximala lånet på 50år. Sedan vår etablering under 1996 har vi nu arbeta i över fyra kontinenter. Vi erbjuder privata lån, hypotekslån, investeringslån och mycket mer. Skynda nu och ta ett lån medan du fortfarande kan. Oavsett behovet av pengar vi kommer att gå hand med dig och göra bördan lättare. Contatc oss nu Via: Travismayorloanfirm@gmail.com.

  SvaraRadera
 6. Behöver du en LÅN OM JA Utför.
  VÄLKOMMEN Luis Carlos Finance Company är begränsad till aktiekapitalet. Vi erbjuder lån och
  finansiella tjänster av alla slag. Vår lån varierar från företag till
  personliga lån eller lång eller kort sikt villkor med god ränta
  satser (2%). Vår lån processen är mycket snabb och pålitlig med
  garantier. För mer information om våra tjänster, besök oss på vår e-post, (luiscarlosfinance@outlook.com) låt oss
  veta hur mycket lån du behöver och vill ha lånets löptid. Vi
  hoppas att höra från dig. Du kan skicka ett meddelande till e-postadressen
  Nedan.
  luiscarlosfinance@outlook.com
  OBS: all e-post ska vara fram emot: luiscarlosfinance@outlook.com tack

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.