2009-02-04

Bra av DN om SAS

Jag hann inte läsa den förrän nu på kvällen, men noterar att Dagens Nyheters huvudledare "Staten ska inte flyga" idag har sällsynt vettiga åsikter om SAS, som till stor del rimmar väl med mina. Lite klipp ur artikeln:
"Varför ska svenska staten äga ett flygbolag? Varför ska skattebetalarna satsa pengar i flyg men inte i bilindustri? Och främst - varför ska pengar satsas i företag som inte gått bra under långa tider, goda såväl som dåliga?"

"Alliansregeringen hade när den tillträdde uppfattningen att staten inte ska äga företag. Statens uppgift är att ange regler, inte att driva rörelser och konkurrera på marknaden. En sund uppfattning."

"Flyget är en krisbransch under omstöpning."

"Flygtrafik till och från liksom inom Sverige kan skötas av andra bolag. Skulle staten av något skäl se ett behov av flygtrafik där inget kommersiellt bolag vill trafikera kan man göra som med andra kollektivtrafikslag: handla upp."
Precis! Så, kära herrar Odell och Borg, sälj nu istället av SAS medan det fortfarande är möjligt att få mer än en euro för det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.