2010-02-23

Greker misstror sina banker

Dow Jones och WSJ rapporterar att greker flyttat 8 miljarder euro från lokala banker utomlands de senaste tre månaderna. Visserligen "bara" fyra procent av de grekiska bankernas totala insättningar på 200 miljarder euro, men att det skett så snabbt ger obehagliga vibbar.

Dessutom fick Greklands fyra största banker just sina kreditbetyg nedgraderade av Fitch.

Kan någon stava till "uttagsanstormning"?

Under tiden ser allt på ytan ut att vara lugnt på Greklandsfronten om man läser mainstream-media.

[Andra bloggar om , , ]

7 kommentarer:

 1. Kan också vara en fråga om att man misstror fortsatt medlemskap i euron, och ett utträde innebär garanterat en devalvering av innehaven hos grekiska banker. Så en flytt utomlands är nog en rimlig spekulation på ett utträde ur euron också.

  SvaraRadera
 2. Nja, det handlar nog mer om misstro mot bankerna och vad grekiska staten kan komma att vidta för åtgärder för att få in pengar.
  Läs Stefan Karlssons analys från häromdagen av konsekvenserna av euro-utträde.

  SvaraRadera
 3. Det ryktas om att Federal Reserve ska rycka in inför kommande grekisk auktion av statspapper. Dock bara "snack". Klart är att Grekland kommer implodera.

  MSM är ett skämt. Jag är övertygad om att medierna antingen inte vågar eller har fått direktiv att hålla sig till en given nivå i sin rapportering om vad som händer.

  * MSM = Main Stream Media

  SvaraRadera
 4. Jaha, dags för en ny Bank run!

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. De här uppgifterna är vad jag förstått delvis felaktiga och det stör mig lite att det var zero hedge som var de som skrev om det först. Nu när tidningarna börjar skriva storys från bloggar som ZH så är det ännu viktigare att ta ansvar för man publicerar..

  SvaraRadera
 7. Eftersom det verkar allmänt känt att det är GS som köpt alla grekiska CDS:er så kan man nästan börja undra om det är ZH sätt att betala tillbaka för all skit man gett GS det senaste året.

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.