2010-02-10

Låga räntor problem för USA:s pensionärer

Mish uppmärksammade i måndags en sak som drabbar många pensionärer i USA, nämligen att räntorna på bankkonton är för låga. Många har sparat pengar under sitt arbetsliv för att sen kunna leva på räntan när de är pensionärer. Nu har det omöjliggjorts av det låga ränteläget i USA.

Vissa sätter dock sina pengar hos banker som betalar hög ränta. Tyvärr betyder det banker som har svåra problem. Men de är ju garanterade av FDIC (den federala bankgarantin) så för spararen gör det ju inget, så länge man inte har för mycket på kontot. Men dessa institutioner försvinner efterhand i USA:s pågående bankdöd, så möjligheterna att kunna leva av räntan på sina sparpengar försvinner.

1 kommentar:

  1. Och chefen för FDIC Shiela Bair har redan aviserat att FDIC.s pengar redan mer eller mindre är slut. Vad göra då? Eska mer pengar hos US Treasury vilka i sin tur knackar på hos FED som sitter på den absoluta lösningen till alla problem: Den Stora Sedelpressen.

    SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.