2010-02-15

USA-banker fortsätter att spricka

Med anledning av att Cornucopia idag kommenterar finanskrisens anatomi och tar en titt på USA:s kraschade banker, så kommer här en uppdaterad version av mitt diagram över dels antalet fallerade banker per månad, dels deras totala storlek. Data fram till slutet av januari. Hittills i februari har bara en bank gått under, men månaden är ju inte slut ännu.
Det är intressant inte bara att se på antalet banker (gula staplar) utan även deras totala storlek i miljoner dollar (blå staplar). Som synes är nivån både på antalet banker och totala storleken fortfarande hög, om än inte ökande. Betydligt högre än i januari 2009. Vi får väl se hur året fortskrider, men som Cornucopia påpekar är det en jättebunt med banker som befinner sig i riskzonen.

[Andra bloggar om , , ]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.