2010-02-02

WHO frågas ut och utreder svininfluensalarmet

Svininfluensan, 2009 års mest medialt uppblåsta icke-händelse, börjar nu generera rubriker av annat slag. I förra veckan kunde man läsa att
FN:s världshälsoorganisation, WHO, ska utreda sin egen hantering av svininfluensan A/H1N1 efter kritik om att organisationen överdrivit riskerna med sjukdomsutbrottet.
Utredningen ska utföras av oberoende utomstående experter. Det låter bra. I tisdags utfrågades också WHO för första gången i Europarådet - om svininfluensan så klart.
Den tyske Europarådsparlamentarikern Wolfgang Wodarg har exempelvis tillsammans med ett antal kollegor krävt en omedelbar utredning av vad de kallar för en av ”världens största medicinska skandaler”. Wodarg – läkare till yrket – anklagar de internationella läkemedelsjättarna för att i eget vinstsyfte ha drivit världens regeringar att agera i onödan.

”De har förmått dem att slösa med sina knappa hälsovårdsresurser för att köpa ineffektiva vaccinplaner och i onödan exponera miljontals friska människor för risken av okända bieffekter av otillräckligt testade vacciner”, har Wodarg skrivit i en motion till Europarådet.
WHO anklagas för att ha överdrivit pandemihotet efter påtryckningar från läkemedelsindustrin.
- WHO har vilselett regeringar att köpa in massvis med vaccindoser när svininfluensan i själva verket visat sig vara en mild pandemi. Detta har kostat regeringar mycket pengar som kunde ha spenderats bättre, stressat människor och skapat kaos i sjukvården. WHO har förstört mycket av sin trovärdighet då de slagit falskt alarm, förklarade Paul Flynn, vice ordförande i Europarådets hälsokommittée.

- Det fanns ett finansiellt imperativ bakom detta. Läkemedelsindustrin som investerat fyra miljarder dollar (för att utveckla vaccin) har drivit på samt haft egenintresse av att det fanns en fruktan och blev ett enormt överinköp av vaccin, fortsatte han.
Som vanligt när något verkar skumt bör man följa pengaströmmarna - "follow the money". Det är uppenbart att läkemedelsbolagen tjänat grova pengar på industriländernas massvaccineringar.

I december kunde man också läsa om att den finländske svininfluensaexperten, regeringsrådgivaren och WHO-rådgivaren Juhani Eskola har ett förflutet som hög chef inom vaccinindustrin (Aventis Pasteur). Han har även kopplingar till GlaxoSmith­Kline, som bland annat tillverkat Sveriges vaccin mot svininfluensan. Eskola är sedan 2009 en av 15 medlemmar i Världshälsoorganisationen WHO:s speciella rådgivningskommitté för vaccineringar.

I oktober avslöjade medicinjournalisten Bo Zackrisson tillsammans med tre läkare det hemliga avtal som Sverige skrivit med GlaxoSmith­Kline, som tvingade oss att köpa in influensavaccin till hela befolkningen den dagen WHO uppgraderade en pandemi till fas 6.

Det finns så många skumma detaljer i denna vaccinsoppa att det vore lämpligt att inte bara utreda WHO, utan även svenska myndigheters agerande.

Häromdagen kunde man också läsa att Socialstyrelsen vill att svininfluensan inte längre ska klassas som allmänfarlig sjukdom, eftersom det tar onödiga resurser från vården. Allmänfarlig? Tja, det verkar istället ha varit en ovanligt mild influensa.

Läs även vad Toxiska Epistlar har att säga om teveintervjun som nyligen gjordes med statsepidemiologen.

[Andra bloggar om , ]

8 kommentarer:

 1. Bra inlägg.

  Sen ska man inte förneka att stater har ett intresse av att sprida rädsla och panik i sina befolkningar och sedan utmåla sig som räddare i nöden. Det motiverar deras existens. Och varje myndighet vill ha mer pengar, mer auktoritet och mer inflytande, och bästa sättet att få det är att visa på någon typ av allvarliga konsekvenser om de inte får mer pengar, i detta fall att vi alla kommer dö av influensan.

  Jag vill påstå att en del stater VILL ha en sjuk befolkning. Det gör människor beroende av staten eftersom staten står för sjukvården. Sen allt snack om att sjukvård kostar mycket pengar osv är bara prat. Om alla människor var fullt friska skulle staten ha betydligt MINDRE inflytande över folks liv, och de flesta stater försöker skaffa sig MER inflytande...

  Så jag tror inte så mycket på att staten har blivit "vilseledd" av "läke"-medelsbolagen; snarare att de villigt låtit sig vilseledas. En win-win situation för staten och läkemedelsbranchen. En förlust för alla andra.

  SvaraRadera
 2. Runir Runkir2010-02-02 14:19

  Tjänar ju kanonfina cash på att sälja vaccin till hela länder, läkemedelsindustrins lobbyorganisationer är professionella.
  Staten har inget intresse i att öppna plånböckerna ännu med för läkemedelsindustrin.

  Lite kul att enklare och billigare vaccin till U-länderna alltid lyser med sin frånvaro då de som icke kan betala ej heller är värd att ha bra hälsa.
  Tycker vi skall lätta upp patentreglerna på läkemedel inom EU litegrand och satsa mer på statlig forskning så att läkemedelsindustrin får lite mindre att säga till om.

  SvaraRadera
 3. Förstår inte att folk ser igenom all bluff från FN med influensa, klimat vilket tillsammans med en med flit gjord finanskris med derivater håller på att skapa ett påhittat undergångsscenario vilket kommer få människor att bli skrämda till än mer statligt inflytande världen över.
  Om någon journalist kunde skriva sanningen om detta spektakel.

  SvaraRadera
 4. Hej, läs www.vaccinationsfaran.se en suveränt bra hemsida

  SvaraRadera
 5. Ja, med det här faller ju inte bara WHOs trovärdighet utan även våra stora dagstidningars trovärdighet. (SvD har dock faktiskt skrivit om utredningen. men inte DN!) Vad som mest förvånar mig är hur känslomässigt vinklade i sina påståenden och uppmaningar många journalister var; vi skulle vara solidariska med gravida och den som inte tog vaccinet var per automatik emot all form av vaccin. Varför hade journalisterna, till synes, större behov av att trycka på sin auktoritet än att rapportera sakligt och källkritiskt?
  /M

  SvaraRadera
 6. Mr. Taxpayer2010-02-02 22:16

  Vad konspiratoriska ni är som skriver att FN medvetet vill skapa en ny finanskris med derivat.

  Det känns som att FN är en för stor organisation för att agendan inte skall kunna hållas hemlig särskilt länge....
  Det är inte det att jag inte gillar iluminati och konspirationer men FN lixom... och skapa en medveten finanskris... men OK.


  :-/

  SvaraRadera
 7. Här har ni hela listan:
  http://www.nyapolitiken.biz/frimurare_o_illuminater/identitypart3[1].pdf

  SvaraRadera
 8. Tack Flute - för puffen för min SvD-artikel och min blogg om Annika Linde!
  Mvh
  Bosse

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.