2010-03-09

Los Angeles skär ner på ambulanser

Såna här nyheter läser jag titt som tätt från USA. Nån stad som drar ner på poliskåren, skolor, osv. Idag är det storstaden Los Angeles som överväger att ta bort tio ambulanser nattetid för att spara pengar. 23 miljoner dollar skulle man spara per år. Nästa räkenskapsår kan Los Angeles' budgetunderskott bli så mycket som 600 miljoner dollar.

Hur går det egentligen för det amerikanska imperiet?

[Andra bloggar om , , ]

7 kommentarer:

 1. Många skolor planerar att gå ned på 4 dagars vecka. Detta kommer bli till slut.

  SvaraRadera
 2. Hur det är? Bad, going on worse...

  SvaraRadera
 3. låter det inte som ganska dyrt att bara nattkörningen av en ambulans kostar 2,3 milj dollar/år? Det är 700 dollar i timmen om man räknar natten som 9 timmar (1000 dollar/timmen om man räknas som i Sverige att natten är 6 timmar. Redan här man man börja undra.

  SvaraRadera
 4. Åsa:
  Ett av grundproblemen i Kalifornien är ju att många stats- och kommunalanställda under de goda åren har kapat åt sig orimligt höga löner och pensionsvillkor. Delstater och kommuner hade goda inkomster från bland annat fastighetsskatter och sade inte nej. När krisen slog till blev dessa utgifter plötsligen alldeles för stora för den nya budgetkostymen.

  SvaraRadera
 5. Tips,

  CNN rapporterar idag i USA att 43%(eller var det 47procent?) av befolkningen inte har mer an 10.000dollar sparade for framtida pensioner. 27% av befolkningen har mindre an 1.000 dollar.

  Passar pa att tacka for en bra blog!!!

  Halsningar fran Florida,

  Magnus

  SvaraRadera
 6. Titta på Vidsynts blogg. Där finns ett inlägg av Guvenören Chris Christie. Han har enorma budgetproblem och talat klartext om det. Sevärt. http://njn.net/television/webcast/ontherecord.html

  Det intressanta i relation till det Flute skriver här är att av en budget på 14 måste han räkna bort 8 direkt. Det är bundna åtaganden av den typ som han inte kan påverka alls. Av kvarvarande 6 måste han skära bort 2,3 för att komma i balans.

  Hela systemet är som en finansiell Schweizerost och hålen blir bara större.
  /Morfar

  SvaraRadera
 7. Vadå är det stadsanställda som kör ambulanserna ? Det är väll ett privat bolag som fakturerar eller arbetar efter att ha vunnit ett anbud ?

  Klarhet tack ! För är de tinte stadsanställda kan man ju se detta som att den fria marknaden inte är effektivare där än här med våra stora oligopol gällande asfalt, el bensin osv.

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.