2010-04-26

Greece: Nine Per Cent

Jag trodde i fredags att Greklands formella begäran om hjälp tillfälligt skulle lugna marknaden för grekiska statsobligationer, men det blev mycket tillfälligt. Dagens rubrik blir därför den som jag inte fick sätta i fredags - "Grèce: neuf pour cent" fast på engelska denna gång.Uppgången beror såklart på att Tyskland inte har bestämt sig ännu för om de ska delta i en räddning av Grekland. I vilket fall som helst verkar tyskarna ställa tuffa villkor på sparpaket för att vilja låna ut.

EU-ministrarna som träffas i Luxemburg idag får nog skynda sig att komma med ett konkret besked. Marknadsräntan på grekiska tioåriga statsobligationer har under förmiddagen stigit från 8,68% i fredags till 9,39%. Treåriga har stigit från 9,78% till 11,89% och tvååriga från 10,02% till 12,64%. Dödsspiralen fortsätter...

[Andra bloggar om , , ]

4 kommentarer:

 1. "EU-kommissionen kommer inte att offentliggöra sin bedömning om Grekland uppfyller villkoren för att euroländernas lånemekanism ska aktiveras."

  Det sade EU-kommissionens ekonomiske talesman Amadeu Altafaj vid en pressbriefing på måndagen.

  Undrar varför???

  SvaraRadera
 2. Var hittar du räntorna till Greklands obligationer och CDSer?

  SvaraRadera
 3. http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=GGGB10YR%3AIND
  http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=GGGB3YR%3AIND
  http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=GGGB2YR%3AIND

  SvaraRadera
 4. Tack för länkarna till Bloomberg, men hur hittar man till dom från Bloombergs huvudsida om man inte har direktlänken?

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.