2011-07-18

Dödskors på OMXS30

Idag fick vi bekräftelse på ett så kallat dödskors på Stockholmsbörsens OMXS30-index. I och med att 50-dagars glidande medelvärde nu har stängt under 200-dagars glidande medelvärde två handelsdagar i rad får man anse att dödskorset är bekräftat. Dessutom lutar nu 200-dagars glidande medelvärde aningen neråt...
Som ni ser ligger den gula linjen strax under den gröna längst till höger i diagrammet.

Senast vi fick ett dödskors på svenska börsen var hösten 2007. Den som sålde av sina aktier då var nog rätt tacksam ett år senare.

Att ta fasta på detta med dödskors är en klok investeringsstrategi. Man ska alltså i princip inte ligga långsiktigt i aktier efter ett dödskors. Bloggrannarna Cornucopia och Makrofjanten har utrett detta mer.

Om signalen är riktig, så betyder det alltså nedförsbacke ett tag på börsen. Även fundamenta i form av skuldkriser och dylikt talar för det. Därmed inte sagt att det inte kan komma rejäla uppstudsar under nedresans gång.

Tillägg: Läs Winning Tradings och Cornucopias analyser av börsindexen idag. Det ser ut som om vi kan få en uppstuds redan runt 1050.

1 kommentar:

  1. Hejsan!

    Krävs det att 200-dagars glidande är fallande exakt när det bryts av 50-dagars (alltså exakt i själva dödskorset) eller räcker det med att 200-dagars glidande blir fallande t.ex 2 veckor efter att själva dödskorset inträffade?!

    Hälsningar Madza

    SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.