2011-07-05

Svenska bostadsbubblan på engelska

Jag har nu skrivit ihop en sammanfattning och uppdatering på engelska om min syn på den svenska bostadsbubblan, som kan vara av intresse för den som vill belysa saken för utländska vänner.

Detta var apropå att läsaren Jim tipsade om att den australiensiska bloggen Macrobusiness skrivit om den svenska bostadsbubblan.

Apropå bostadspriser, räntor och sånt kan jag även tipsa om följande nyskrivna saker från andra.

4 kommentarer:

 1. Frågan är om det kommer att finnas något kapital över för sparande i ett vanligt hushåll, när inte bara räntan höjs utan prisökning slår igenom på all konsumtion framför allt livsmedel. Tror att de höga oljepriset vi haft under en längre tid börjar visa sig i en begynnande inflation. Så nu gäller det för byråkraterna och politikerna att vara kreativa och ändra mätning av KPI, så att inte sanningen blir för svår att svälja och oroa medborgarna.

  SvaraRadera
 2. Dagens räntehöjning gör ca 220:- kronor per månad på varje lånad mille.

  Inte mycket att slå på stora trumman för - ännu.
  De flesta har inte lån över 5 mille och de flesta kan dra in på en av Thailandsresorna om året för att klara denna "shockhöjning".

  Prisökningar på livsmedel,kläder,försäkringar,bostadshyror ja på ALLT har redan slagit igenom och borta är den ökade köpkraft pöbeln fick av skattesänkningarna. De med högre inkomster har dock kvar det mesta av sin nyvunna köpkraft. Precis som uträknat av våra borgerliga plitiker.

  SvaraRadera
 3. Och utan skattesänkningar hade vi undvikit att allt blivit dyrare? Hur skulle det ha gått till?

  SvaraRadera
 4. Enkelt, tillgång och efterfrågan: hade vi inte haft mer i plånboken att slösa bort hade inte priserna behövt stiga.

  Hur var det nu...med 100% skatt blir allting gratis.

  Vill man inte börja betala av lånen nu är det ju bara att invänta döden på ungkarlslhotellet.

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.