2011-01-14

Vänsterpartiets skarpaste

De senaste dagarna har man kunnat läsa att Jonas Sjöstedt inte säger nej till att bli ny partiledare för Vänsterpartiet den dag Ohly avgår. Sjöstedt framstår i mycket som en positiv kontrast mot Ohly.

I mitt tycke är Jonas Sjöstedt den skarpaste och vettigaste politiker som Vänsterpartiet har. Han är kunnig och ger också ett trevligt intryck. Dessutom är han uppenbarligen en bra röstmagnet, vilket syns av att han blivit mycket kryssad.

Jag håller mig inte à jour med vad som skrivs på svenska politikers bloggar, eftersom jag för det mesta inte orkar med den politiska retoriken. Bara då och då läser jag något inlägg på någon av politikerbloggarna, då de råkar kommentera något aktuellt ämne som jag är intresserad av och hittar via exempelvis knuff.se. Men Jonas Sjöstedts blogg är ett av undantagen. Även om jag inte alltid håller med honom så läser jag ofta och gärna hans blogg.

Nu får man väl säga att Sjöstedt befinner sig på högerkanten av sitt parti, vilket rimligtvis gör det svårt för honom att bli vald till ny partiledare. Men någonstans i de senaste dagarnas artiklar läste jag att det finns förslag om att Vänsterpartiet skulle ha två partiledare, på samma sätt som Miljöpartiet. Isåfall skulle Sjöstedt kunna ha en chans om han balanserades mot en kvinna från partiets vänsterkant. Och blir en Sjöstedt ledare för Vänsterpartiet måste nog övriga partier se upp.

Annars är kanske Sjöstedts chans att bli partiledare att han startar ett nytt parti. Det finns kanske plats i den svenska politiken för ett parti som kan locka väljare från Socialdemokraternas vänsterkant och Vänsterpartiets högerkant. Det skulle till och med kunna förbättra vinstchanserna i nästa val för den svenska politikens vänsterhalva.

[Andra bloggar om , , ]

5 kommentarer:

 1. Håller med. Sjöstedt ger ett mycket bra intryck. På så sätt är han en farlig man. Istället för att likt Ohly vara en resurs för alliansen, blir han ett hot.

  SvaraRadera
 2. Sjöstedt är definitivt en person som kan ta V över 10%. Hans tidigare aktiviteter i Sverige övertygar.

  Tillsammans med förändringarna i S (och mp) så kan detta bli vad som behövs för att skapa ett konkurrenskraftigt alternativ till alliansen.

  SvaraRadera
 3. Haller med om att han ar farlig eftersom han ar betydligt skarpare an Ohly. Uppsidan ar att det ar mest illa for sossarna. Men det ar nagot med Sjostedts blick, samma hat som hos Ohly lyser i ogonen.

  SvaraRadera
 4. Anonym är riktigt rolig med sin lilla projicering.
  Alla som kan tänkas dra upp nåt från Adam Smith eller andra anti-feodalistiska liberaler är förstås livsfarliga för rådande pro-rentier, svindel-liberala konsensusen

  SvaraRadera
 5. Jan Wiklund2011-01-17 12:52

  Utan starka rörelser utanför partierna kan partier ändå inte göra något, och då är det tämligen likgiltigt vilka som leder dem.

  Dock gör ju Sjöstedt en trevlig blogg, så han kanske kan höja nivån i den politiska debatten, och det vore kanske ingen oäven insats.

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.