2011-01-12

Övrigt om ekonomi

Fler "favoriter i repris", alltså äldre inlägg från bloggen som fortfarande är aktuella. Dagens ämne är Övrigt om ekonomi.

2 kommentarer:

 1. Hej Flute! Tack för en mycket intressant och läsvärd blogg!
  Jag har precis börjat sätta mig in i problematiken med den globala kreditkrisen men jag har ännu inte greppat vad det kan få för konsekvenser för Sverige. Det skrivs och pratas mest om USA.
  Om vi antar att Sverige ligger några år efter USA och de andra europeiska länderna, skulle vi alltså så småningom få se kreditförluster för våra banker, utlöst av en bostadsbubbla. Bankerna måste räddas med stimulanspaket som någon måste trycka pengar för att få ihop till. Är det rätt uppfattat?
  Min fråga är vad det egentligen får för konsekvenser för folk med hög belåning på bostaden, förutsatt att de kan betala räntekostnaderna och amorteringen. Kristider leder ju oftast till låga räntor, som vi har sett tidigare, och att trycka mer pengar leder till högre inflation som borde göra att lånet minskar i värde. Varför är det då farligt med hög belåning?
  Har jag fått allt om bakfoten?

  SvaraRadera
 2. Du kan ju se hur man löst det när svenska banker efter sin ansvarslösa utlåning i Baltikum riskerade enorma kreditförluster. Borg och Eu går in och utpressar landet till groteska nedskärningar. Allt för att hålla svenska banker skadeslösa. Den ekonomiskt starke slår den svage är väl tumregeln att hålla i bakhuvudet

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.