2009-03-23

Krugman om amerikanska bankpaketet

Paul Krugman, i höstas mottagare av Riksbankens ekonomipris till Alfred Nobels minne har en blogg på New York Times, där han i lördags dömde ut det nya amerikanska statliga räddningspaketet för bankerna. Särskilt gillade jag ett ironiskt citat han lånat från Tim Duy "there are no bad assets, only misunderstood assets". Krugman är så emot paketet, som tydligen ska presenteras idag, att han spädde på med mer motargument senare på lördagen. Han talar bland annat om "the Swedish solution", alltså hur den svenska bankkrisen löstes på 1990-talet.

Trots den hårda kritiken från tungviktare som Krugman läser jag kommentaren "Väldigt positivt" från en svensk ekonom som citeras av TT. Som vanligt verkar många svenska "analytiker" inte bry sig om att läsa sånt som ligger utanför deras vanliga nyhetsflöde.

Behöver jag tillägga att jag inte heller tror att detta "räddningspaket" kommer att ha någon varaktig effekt. Som att sätta ett bamseplåster på ett avhugget ben.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.