2009-03-11

SvD härmas visst ;-)

Jag råkade just se att SvD har en artikel om bopriserna med delvis liknande tongångar i analysen som jag hade i föregående blogginlägget. Jag hade missat den artikeln tidigare idag, eftersom jag hade annat att göra.

Där såg jag också att de körde en repris på ett diagram över inflationsjusterade småhuspriser som jag såg på SvD.se redan i höstas. Nu vet jag inte om idén att göra ett sånt diagram är plankad från det jag publicerade redan hösten 2007, eller om de kommit på idén oberoende av mig. Själv fick jag ju idén när jag tittade på Robert Shillers motsvarande diagram över inflationsjusterade huspriser i USA.

2 kommentarer:

  1. Jag gissar att journalisterna i gammelmedia bevakar vad du skriver. Du är kanske ännu inte tillräckligt känd för att journalisterna ska ange källa. De vill framstå som om de kommit på detta själva.

    SvaraRadera
  2. Jag är benägen att hålla med Bosse här, Old Media is keeping an eye on you! Inte konstigt, din bloggs artiklar är bättre än många affärstidningars. Du skulle ju kunna maila chefredaktören + andra höga höns på SVD och skicka med ditt diagram, resa frågan om plagiat, det skulle nog ta lite hus i helsicke, får man tro!

    /mvh Olivia

    SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.