2009-05-29

Boräntekris i USA

Som jag nämnde igår, så orsakar de stigande långa räntorna i USA problem för Bernankes plan att rädda bolånen och nu har även Bloomberg uppmärksammat detta.
Kyle McGee went to his mortgage broker’s office yesterday hoping to refinance and save about $200 a month. He walked away empty-handed.

McGee was expecting a rate of 4.7 percent; the broker offered him 5.375 percent. The average 30-year fixed-mortgage rose to 5.27 percent as of yesterday, according to Bankrate.com.
Det är nog många fler som har "missat tåget" bland amerikaner som skulle behöva sätta om sina bolån till lägre räntor. Många väntade nog och hoppades på att komma ner till 4,5% ränta. Om detta är en riktig trendvändning, vilket det ser ut som, så bådar det inte gott för USAs bolåntagare och banker framöver.

Jag läser även att 9,12% av bolåntagarna i USA ligger efter med betalningarna, vilket är ett rekord. Risken att de ska komma ikapp är liten.

1 kommentar:

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.